BOtOk Tempé -
van Jimmy
Lo Hamzoh,
4>
Tempépasta van kip, kemangiblad,
geraspte kokos en kruiden, verpakt
in bananenblad - voor 22 kleine
pakketjes
Benodigdheden
200 gram kippendijfilet
300 gram tempé
3 eiwitten
185 gram droge geraspte kokos
70 gram ebi (giet kokend water
erover en snij het grof)
160 ml kokosmelk
Een handvol kemangi bladeren
laos
Kruiden voor de pasta:
3 chilipepers, fijngesneden en
zonder zaadlijsten
3 tenen knoflook, fijngesneden
2 cm kentjoer
zout naar smaak
eventueel bouillon
4 djeroek poeroet, steeltjes en
nerven verwijderen
bananenblad (ca. 20cm x 25cm)
om te verpakken
Bereiding
Snij de tempé in kleine blokjes of reep
jes.
Stop alle ingrediënten voor de kruiden
pasta in een blender of keukenmachine
totdat het een gladde massa is.
Doe de geraspte kokos, tempé-kruiden-
pasta, gedroogde ebi en laos in een grote
kom. Mix goed door elkaar.
Voeg kokosmelk toe en mix alles
nogmaals. Voeg naar smaak de zout of
suiker toe. Voeg de djeroek poeroet toe.
Neem 1 bananenblad, schep 2-3 eetlepels
van de tempémix in het bananenblad en
vouw goed dicht. Steek er cocktailprik
kers in om te zorgen dat het pakketje
goed dicht blijft zitten (of gebruik een
nietapparaat). Stoom de pakketjes 30
minuten in een stoompan, vanaf het
moment dat de stomer begint te sissen.
Moesson #1 juli 2015.indd 37
CULINAIR
UL|T. Vers bananenblad scheurt gemakkelijk.
Als je het blad eerst 5 minuutjes in heet water
weekt en daarna afspoelt, is het veel makkelijker
te verwerken. Dep het droog met keukenpapier,
zo kun je ook het vuil verwijderen.