BOtOk Tempé - van Jimmy Lo Hamzoh, 4> Tempépasta van kip, kemangiblad, geraspte kokos en kruiden, verpakt in bananenblad - voor 22 kleine pakketjes Benodigdheden 200 gram kippendijfilet 300 gram tempé 3 eiwitten 185 gram droge geraspte kokos 70 gram ebi (giet kokend water erover en snij het grof) 160 ml kokosmelk Een handvol kemangi bladeren laos Kruiden voor de pasta: 3 chilipepers, fijngesneden en zonder zaadlijsten 3 tenen knoflook, fijngesneden 2 cm kentjoer zout naar smaak eventueel bouillon 4 djeroek poeroet, steeltjes en nerven verwijderen bananenblad (ca. 20cm x 25cm) om te verpakken Bereiding Snij de tempé in kleine blokjes of reep jes. Stop alle ingrediënten voor de kruiden pasta in een blender of keukenmachine totdat het een gladde massa is. Doe de geraspte kokos, tempé-kruiden- pasta, gedroogde ebi en laos in een grote kom. Mix goed door elkaar. Voeg kokosmelk toe en mix alles nogmaals. Voeg naar smaak de zout of suiker toe. Voeg de djeroek poeroet toe. Neem 1 bananenblad, schep 2-3 eetlepels van de tempémix in het bananenblad en vouw goed dicht. Steek er cocktailprik kers in om te zorgen dat het pakketje goed dicht blijft zitten (of gebruik een nietapparaat). Stoom de pakketjes 30 minuten in een stoompan, vanaf het moment dat de stomer begint te sissen. Moesson #1 juli 2015.indd 37 CULINAIR UL|T. Vers bananenblad scheurt gemakkelijk. Als je het blad eerst 5 minuutjes in heet water weekt en daarna afspoelt, is het veel makkelijker te verwerken. Dep het droog met keukenpapier, zo kun je ook het vuil verwijderen.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 37