RavOIo Tempé Mainpmi - van An Munandar MiGXS u Gestoofde tempé en rundvlees ravioli met waterkastanje, paksoi en truffelolie - voor 4 personen Benodigdheden 150 gram pees van het rund (beef tendon) 50 gram ui, fijngesneden zout naar smaak 160 gram tempé, in blokjes 30 gram waterkastanje, grof gehakt 2 tenen knoflook, fijngesneden 10 gram gember, fijngesneden 1% rode chilipeper, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel oestersaus 1 eetlepel ketjap manis 1 eetlepel ketjap asin eetlepel Thaise of Vietnamese vissaus 1 theelepel tomatenpuree 50 ml rode wijn 2 stukjes lenteui, fijngesneden een paar druppels truffelolie Water om in te koken 8 vellen wontondeeg 1 eierdooier 2 kroppen baby paksoy, doormidden gesneden Bereiding Kook het rundvlees in een stoofpan met ui en wat zout totdat het zacht wordt. Haal het eruit, laat het afkoelen en snij in kleine blokjes. Snij de tempé en de waterkastanje in kleine blokjes en fruit samen met de ui, knoflook en gember in de olie tot het zacht is, doe dan het rundvlees erbij. Voeg de beide ketjaps, vissaus en tomatenpuree toe en mix goed. Voeg dan de wijn toe en kook 10 minuten. Voeg water toe als al het vocht tussentijds is opgeno men. Giet het mengsel door een zeef, doe de saus apart in een andere pan en kook in tot de saus wat dikker is. Doe het tempémengsel in een ovenschaal en voeg de lente-ui en truffelolie toe. Laat afkoelen. Steek het wontondeeg uit met een ronde snijvorm, vul met de tempévulling en leg er een deegrondje bovenop. Besmeer de randen van de deegrondjes met het eigeel en druk ze op elkaar. Kook de ravioli in kokend water en zet apart om ze te garneren. Blancheer de baby paksoi en leg op een bord, leg de ravioli bovenop. Giet de apart gezette saus erover heen naar smaak. Serveer direct. J v. 1 t Moesson #1 juli 2015.indd 38 24-06-15 12:28

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 38