RavOIo Tempé
Mainpmi - van
An Munandar
MiGXS
u
Gestoofde tempé en rundvlees ravioli met
waterkastanje, paksoi en truffelolie - voor 4
personen
Benodigdheden
150 gram pees van het rund (beef tendon)
50 gram ui, fijngesneden
zout naar smaak
160 gram tempé, in blokjes
30 gram waterkastanje, grof gehakt
2 tenen knoflook, fijngesneden
10 gram gember, fijngesneden
1% rode chilipeper, fijngesneden
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel oestersaus
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel ketjap asin
eetlepel Thaise of Vietnamese vissaus
1 theelepel tomatenpuree
50 ml rode wijn
2 stukjes lenteui, fijngesneden
een paar druppels truffelolie
Water om in te koken
8 vellen wontondeeg
1 eierdooier
2 kroppen baby paksoy, doormidden gesneden
Bereiding
Kook het rundvlees in een stoofpan met ui en wat
zout totdat het zacht wordt. Haal het eruit, laat het
afkoelen en snij in kleine blokjes. Snij de tempé en
de waterkastanje in kleine blokjes en fruit samen
met de ui, knoflook en gember in de olie tot het
zacht is, doe dan het rundvlees erbij. Voeg de beide
ketjaps, vissaus en tomatenpuree toe en mix goed.
Voeg dan de wijn toe en kook 10 minuten. Voeg
water toe als al het vocht tussentijds is opgeno
men. Giet het mengsel door een zeef, doe de saus
apart in een andere pan en kook in tot de saus wat
dikker is. Doe het tempémengsel in een ovenschaal
en voeg de lente-ui en truffelolie toe. Laat afkoelen.
Steek het wontondeeg uit met een ronde snijvorm,
vul met de tempévulling en leg er een deegrondje
bovenop. Besmeer de randen van de deegrondjes
met het eigeel en druk ze op elkaar. Kook de ravioli
in kokend water en zet apart om ze te garneren.
Blancheer de baby paksoi en leg op een bord, leg de
ravioli bovenop. Giet de apart gezette saus erover
heen naar smaak. Serveer direct.
J
v.
1
t
Moesson #1 juli 2015.indd 38
24-06-15 12:28