GmamiAcbM
met groentesaus
Benodigdheden
1 grote baars of karper
2 eetlepels tarwebloem
olie
2 flinke worteltjes
1 kleine prei
1 grote ui (geen sjalotten)
1/2 eetlepel maïzena
Kruiden:
zout
peper
3 eetlepels uien, gesnipperd
1 theelepel gemberpoeder
2 dl tomatenketchup
1 eetlepel azijn
1 eetlepel gekonfijte gember
ve-tsin
Bereidingswijze
Goerami is een karpersoort die in Indonesië
in zoetwatervijvers wordt gekweekt. Hij kan
hier vervangen worden door baars of karper.
De vis wordt in zijn geheel gebruikt. Maak
hem goed schoon en spoel hem enige tijd af
onder de koude kraan. Kerf hem op enkele
plaatsen aan beide zijden in en zout en peper
hem. Laat het zout enige tijd intrekken en
droog hem daarna met keukenpapier zeer
goed af. Haal hem door de bloem. Maak olie
heet in een pan die zo groot is dat de vis in
de volle lengte erin past. Schud de bloem
goed van de vis af en bak hem aan beide zij
den goudbruin. Laat hem uitlekken op papier.
Was de groenten en laat ze uitlekken. Snijd
de worteltjes en de prei in de lengte in dunne
reepjes van 3 cm lengte. Snijd de grote ui in
uiterst dunne schijven.
Wrijf de gesnipperde uien fijn met het
gemberpoeder en fruit ze in enkele eetlepels
olie. Voeg er de gesneden groenten aan toe
en bak die enkele minuten mee. Maak de
groenten af met de tomatenketchup, de azijn
en de gember en bind het met de maïzena.
Roer er een mespuntje ve-tsin doorheen.
Doe de vis op een schotel, overgiet hem met
het groentemengsel en dien hem zo warm
mogelijk op.
36 Moesson
Moesson #2 augustus 2015.indd 36
23-07-15 13:15