GmamiAcbM met groentesaus Benodigdheden 1 grote baars of karper 2 eetlepels tarwebloem olie 2 flinke worteltjes 1 kleine prei 1 grote ui (geen sjalotten) 1/2 eetlepel maïzena Kruiden: zout peper 3 eetlepels uien, gesnipperd 1 theelepel gemberpoeder 2 dl tomatenketchup 1 eetlepel azijn 1 eetlepel gekonfijte gember ve-tsin Bereidingswijze Goerami is een karpersoort die in Indonesië in zoetwatervijvers wordt gekweekt. Hij kan hier vervangen worden door baars of karper. De vis wordt in zijn geheel gebruikt. Maak hem goed schoon en spoel hem enige tijd af onder de koude kraan. Kerf hem op enkele plaatsen aan beide zijden in en zout en peper hem. Laat het zout enige tijd intrekken en droog hem daarna met keukenpapier zeer goed af. Haal hem door de bloem. Maak olie heet in een pan die zo groot is dat de vis in de volle lengte erin past. Schud de bloem goed van de vis af en bak hem aan beide zij den goudbruin. Laat hem uitlekken op papier. Was de groenten en laat ze uitlekken. Snijd de worteltjes en de prei in de lengte in dunne reepjes van 3 cm lengte. Snijd de grote ui in uiterst dunne schijven. Wrijf de gesnipperde uien fijn met het gemberpoeder en fruit ze in enkele eetlepels olie. Voeg er de gesneden groenten aan toe en bak die enkele minuten mee. Maak de groenten af met de tomatenketchup, de azijn en de gember en bind het met de maïzena. Roer er een mespuntje ve-tsin doorheen. Doe de vis op een schotel, overgiet hem met het groentemengsel en dien hem zo warm mogelijk op. 36 Moesson Moesson #2 augustus 2015.indd 36 23-07-15 13:15

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 36