Oesh von 'tempé AÜTEëUöbL beMvx. H. m nvWhl (0 Lm CULINAIR Benodigdheden 1/2 plak tempé 1/4 blok santen Kruiden: 5 eetlepels uien, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gesnipperd 1 theelepel sambal trassi 1/2 theelepel koenjit 1 theelepel laos 1 theelepel ketoembar 1/2 theelepel djinten zout 2 sprietjes sereh 2 djeroek poeroetblaadjes Bereidingswijze Snijd de tempé in dobbelstenen. Wrijf de uien, de knoflook, de sambal, de koenjit, de laos, de ketoembar, de djinten en wat zout tot een brij. Breng 1/4 liter water aan de kook met de santen, voeg er de gewreven kruiden bij, de sereh en de djeroek poeroetblaadjes. Laat hierin de tempé zachtjes koken tot de santen is ingedikt. t - 3„ sWa« ■SjcciH manA 'l WttfUU/HKrf Soms Ou.+c,Hff V lctftrlMdi?Cyr UT /k«e f Icvt/t ill ■Zovt tongetjes met water en zout tot het vel makkelijk loslaat", staat in het recept. Pas na twee uur was er beweging in het vel te krijgen. Inmiddels rook de keuken naar kattenvlees en leek het nog lang niet in de buurt te komen van de beschrijving. Maar ik hield moed, net zoals Beb. Samen zijn wij er doorheen gekomen en werd het een fantastische ervaring én gerecht.' Beetje bij beetje leer je op Pisang Susu zowel Pauline als Beb beter kennen. 'Soms denk ik: dat is slim van je Beb. Dat heb je goed ge- 38 Moesson Moesson #2 augustus 2015.indd 38 daan', zegt Pauline, terwijl zij al pratend met haar hand liefkozend over Bebs kookboek streelt. Het is ontroerend om te zien wat voor een effect Pauline's missie op haar heeft. 'Beb Vuyk is eigenlijk een journaliste. Die later kookboeken is gaan schrijven. Zij is een vrouw die het niet altijd makkelijk heeft gehad. Die is gediscrimineerd door zowel Nederlanders, als mensen die haar eigen cultuur deel den. Ze heeft de oorlog doorstaan. Zij heeft zoveel meegemaakt', zegt Pauline. 'Net als mijn vader.' pisangsusu.com

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 38