Nasi Gfirrng Dada, isi Benodigdheden 250 gram witte rijst 2 ons garnalen pond kipfilet (klein gesneden) 1 prei 1 kleine winterwortel (klein gesneden) 2 ons witte kool (klein gesneden) Paar takjes selderij (alleen de blaadjes, klein gesneden) 5 eieren 3 eetlepels ketjap manis 3 eetlepels olie boter om de eieren/omelet te bakken Boemboe: 1 grote ui 1% theelepel trassi 1 theelepel laos 1% theelepel ketoembar 1 theelepel djinten 3 teentjes knoflook 2 rode lomboks Zout naar smaak Bereiding Kook de rijst en laat deze goed afkoelen (liefst een nachtje afgedekt in de ijskast). Pel de uien en de knoflook en snijd ze fijn. Wrijf in tjobek de rest van de boemboe fijn of maal in een foodprocessor. Verhit de olie in een wadjan of wok, braad het klein gesneden vlees in ongeveer 5 minuten gaar. Zet het vlees apart. Fruit vervolgens eerst de ui aan en voeg dan de knoflook toe. Dan de boemboe toevoegen en 5 minuten op een middelhoog vuur bakken. Daarna de kool en de wortel toevoegen. Even doorbakken (tot er bijna geen vocht meer is) op een hoog vuur en schep dan het vlees en de garnalen erdoor. Nog een paar minuten laten sudderen. Bak (hoog vuur, liefst een wok brander) nu de rijst mee. Aan het eind de ketjap en de selderij erdoor scheppen. Strooi tot slot de fijn gesneden prei over de nasi goreng heen. (omelet gevuld met gehakt) Benodigdheden 250 gram rundergehakt 1 stengel sereh stengel 1 salam blaadje 3 djeroek poeroet blaadjes 1 theelepel assem 1 theelepel witte basterd suiker 3 eetlepels olie boter voor de omelet 3 eieren voor de omelet Boemboe: 1 grote rode ui 3 teentjes knoflook 1 theelepel trassi 1 theelepel laos 1 theelepel ketoembar 1 theelepel djahe of 3 cm verse gember 1 theelepel koenjit theelepel djinten 1 rode lombok 3 kemiri noten 1 blokje kruidenbouillon Zout naar smaak Bereiding Wrijf een ui en de rest van de boemboe fijn in tjobek of maal in een blender fijn. Snij de andere helft van de ui fijn en fruit dit in een wadjan of wok. Voeg vervolgens fijngewre ven boemboe toe. 7 tot 8 minuten op een middelhoog vuur bakken. Wel regelmatig omscheppen. Dan het gehakt toevoegen en laten garen. Omelet bakken, dubbelvouwen en vullen met het gehakt. 34 Moesson Moesson #3 september 2015.indd 34 26-08

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 34