Rendong
CULINAIR
Benodigdheden
1 pond mager stoofvlees
1 serehstengel
5 djeroek poeroet blaadjes
2 salam blaadjes
2 theelepels assem
zout naar smaak
1 klein blikje kokosmelk
blok santen
olie
Boemboe:
5 sjalotjes
3 teentjes knoflook
2 theelepels koenjit
1 theelepel ketoembar
1 theelepel djinten
3 rode lomboks
3 kruidnagels
3 cm verse djahe
3 cm verse laos
Bereiding
Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks,
de rawits, de verse gember, kruidnagel,
ketoembar en de laos fijn. Wrijf of maal voor
de te maken boemboe deze fijngesneden
ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees
in blokjes van ongeveer 5x5 cm. Verhit in
een wadjan een heel klein beetje olie. Voeg
vervolgens de boemboe toe en bak dit op
een middelhoog vuur 5 minuten aan. Voeg
dan de gesneden vleesblokjes erbij en bak
dit goed aan tot het vlees een mooie bruine
kleur heeft gekregen. Voeg kokosmelk met
daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de
salam en djeroek poeroet blaadjes en zout
naar smaak toe. Na twee uur de santen
toevoegen.
Laat het geheel nog 1 a 2 uur sudderen op
een laag vuur. Wel regelmatig blijven roeren.
Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn,
dan wat kokosmelk en/of water toevoegen.
36 Moesson
Moesson #3 september 2015.indd 36
26-08-15 15:46
BART JE
boemboi
^5
GEBAKKP