Rendong CULINAIR Benodigdheden 1 pond mager stoofvlees 1 serehstengel 5 djeroek poeroet blaadjes 2 salam blaadjes 2 theelepels assem zout naar smaak 1 klein blikje kokosmelk blok santen olie Boemboe: 5 sjalotjes 3 teentjes knoflook 2 theelepels koenjit 1 theelepel ketoembar 1 theelepel djinten 3 rode lomboks 3 kruidnagels 3 cm verse djahe 3 cm verse laos Bereiding Snijd de sjalotjes, de knoflook, de lomboks, de rawits, de verse gember, kruidnagel, ketoembar en de laos fijn. Wrijf of maal voor de te maken boemboe deze fijngesneden ingrediënten fijn. Snijd daarna het rundvlees in blokjes van ongeveer 5x5 cm. Verhit in een wadjan een heel klein beetje olie. Voeg vervolgens de boemboe toe en bak dit op een middelhoog vuur 5 minuten aan. Voeg dan de gesneden vleesblokjes erbij en bak dit goed aan tot het vlees een mooie bruine kleur heeft gekregen. Voeg kokosmelk met daarin de serehstengel (eerst kneuzen), de salam en djeroek poeroet blaadjes en zout naar smaak toe. Na twee uur de santen toevoegen. Laat het geheel nog 1 a 2 uur sudderen op een laag vuur. Wel regelmatig blijven roeren. Mocht het vlees nog niet helemaal gaar zijn, dan wat kokosmelk en/of water toevoegen. 36 Moesson Moesson #3 september 2015.indd 36 26-08-15 15:46 BART JE boemboi ^5 GEBAKKP

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 36