Kwee btefea
34 Moesson
Moesson #5 november 2015.indd 34 28-10-15 14:43
(pisang uit de oven onder een
deksel van pisangblad)
Dessert voor 4 personen
Bereidingstijd circa 55
minuten*
Bereiding
Verwarm de oven voor op
150 graden. Verwarm de
goela djawa met de ko
kosmelk tot de suiker he
lemaal is opgelost. Laat
het mengsel afkoelen en
roer dan het ketanmeel
en het zout erdoor.
Vet een langwerpig
ovenschaaltje in en leg
de pisangs onder in
de schaal. Schenk het
kokosbeslag erover.
Dek af met het
pisangblad en schuif
de schaal in de oven.
Laat de kwee in on-
45 minuten
garen. Verwijder
het pisangblad
en serveer. Lekker
met een bolletje
vanille-ijs.
Benodigdheden
125 gram goela djawa, geraspt
400 ml kokosmelk
50 gram ketanmeel
mespunt zout
2 eetlepels
zonnebloemolie
2 rijpe pisangs.
Geschild en in
de lengte
gehalveerd
2 stukken
pisangblad gewassen