Atjar bemin CULINAIR ■azijnmengseLlaat ze een dag november 2015 35 (komkommer gemarineerd met kemiri) Groentegerecht voor 4 personen Bereidingstijd 15 minuten 1 dag marineren) Benodigdheden 4 eetlepels zonnebloemolie 2 tenen knoflook, geperst 1 cm verse djahé, fijngehakt 2 plakjes verse laos V theelepel gehakte sereh 6 kemirinoten, gepoft en fijngemaakt 2 theelepels koenjit 1 blaadje djeroek poeroet 150 ml azijn 1 komkommer (zonder zaadjes) 1 lombok Bereiding Verwarm de olie en bak de knoflook glazig. Schep djahé, laos, sereh, kemiri, koenjit en het djeroekblad erdoor. Roer de azijn erdoor en breng het I aan de kook. Haal van het vuur. Schil de komkommer en snijd de komkommer in reepjes van 5 cm lang en 2 cm dik. Snijd de lombok in dunne reepjes en doe komkommer reepjes en lombokreepjes in het marineren Moesson #5 november ?015indd 35 28-10-15 14

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 35