Atjar bemin
CULINAIR
■azijnmengseLlaat ze een dag
november 2015 35
(komkommer gemarineerd met kemiri)
Groentegerecht voor 4 personen
Bereidingstijd 15 minuten 1 dag marineren)
Benodigdheden
4 eetlepels zonnebloemolie
2 tenen knoflook, geperst
1 cm verse djahé, fijngehakt
2 plakjes verse laos
V theelepel gehakte sereh
6 kemirinoten, gepoft en fijngemaakt
2 theelepels koenjit
1 blaadje djeroek poeroet
150 ml azijn
1 komkommer (zonder zaadjes)
1 lombok
Bereiding
Verwarm de olie en bak de
knoflook glazig. Schep djahé,
laos, sereh, kemiri, koenjit en
het djeroekblad erdoor. Roer
de azijn erdoor en breng het I
aan de kook. Haal van het
vuur. Schil de komkommer
en snijd de komkommer in
reepjes van 5 cm lang en 2 cm
dik. Snijd de lombok in dunne
reepjes en doe komkommer
reepjes en lombokreepjes in het
marineren
Moesson #5 november ?015indd 35
28-10-15 14