Som, Tam 34 Moesson Moesson #6 december 2015.indd 34 Pikante Thaise papajasalade I 1 jonge, groene papaja 2 tomaten 2 teentjes knoflook 2 gedroogde rode pepers 1 eetlepBgedroogd garnalenpoeder 1,5 eetlepel goela djawa 2 eetlepellnam pla (vissaus) 2 eetlepell'assem Sap van 1 limoen 2 eetlepels gezouten pinda's Maakiöe jonge papaja schoon en rasp tn dunne reepjes. Snijd de t^aten in stukjes. Pel de knoflook, snijd in kleine stukjes en stamp met de gedroogde peper en garna lenpoeder fijn in een vijzel. Meng voor de salade de inhoud van de vijzel in porties, beetje bij beetje, met papaja en vdeg de tomaten toe. Meng in een kommetje de goela djawa, nam pla, assem en het limoensap en breng de salade ermee op smaak. Voeg de helft van de pinda's toe en roer goed door. Schep de salade op een bord en bestrooi met de rest van de pinda's.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 34