Som, Tam
34 Moesson
Moesson #6 december 2015.indd 34
Pikante Thaise papajasalade
I 1 jonge, groene papaja
2 tomaten
2 teentjes knoflook
2 gedroogde rode pepers
1 eetlepBgedroogd garnalenpoeder
1,5 eetlepel goela djawa
2 eetlepellnam pla (vissaus)
2 eetlepell'assem
Sap van 1 limoen
2 eetlepels gezouten pinda's
Maakiöe jonge papaja schoon en
rasp tn dunne reepjes. Snijd de
t^aten in stukjes. Pel de knoflook,
snijd in kleine stukjes en stamp
met de gedroogde peper en garna
lenpoeder fijn in een vijzel. Meng
voor de salade de inhoud van de
vijzel in porties, beetje bij beetje,
met papaja en vdeg de tomaten
toe. Meng in een kommetje de
goela djawa, nam pla, assem en
het limoensap en breng de salade
ermee op smaak. Voeg de helft van
de pinda's toe en roer goed door.
Schep de salade op een bord en
bestrooi met de rest van de pinda's.