Kol Pad, Med
Mamuang
Serveren met warme witte rijst
Kip met cashewnoten
Benodigdheden
500 gram kipfilet
3 eetlepels witte wijn
3 eetlepels ketjap asin
3 eetlepels ketjap manis
3 kleine gedroogde chilipepertjes
2 uien
1 bos lenteuitjes
Zonnebloemolie
100 gram ongebakken cashewnoten
Bereiding
Snijd de kipfilet in dunne plakjes.
Meng voor de.jmarinade de wijn met
ketjap asin en ketjap manis
en marineer de kip hier 45
minuten in. Week de pepertjes
circa 45 minuten in een beetje
fwater. Pel en snij de uien in
ringen. Snijd de lente-uitjes
in schuine stukjes van
circa 1 centimeter. Verhit een
scheutje zonnebloemolie in
ejsn pan en bak de «shew-
noten goudbruin. Laat ze
uitlekken op keukenpapier.
Dep de pepers droog en bak ze
in de olie van de cashewnoten
bruin. Haal ze uit de pan en houd
ze apart. Haal de kip uit de mari
nade, maar bewaar de marinade.
Bak de kip circa 5 minuten in de olie
van de pepers en voeg de uien toe.
Bak circa 5 minuten en schenk de
marinade erbij. Voeg de lente-uitjes
toe en bak 1 minuut mee. Meng vlak
voor het serveren de pepers en de
cashewnoten erdoor.
CULINAIR
december 2015 35
Moesson #6 december 2015.indd 35
24-11-15 18:51