Kol Pad, Med Mamuang Serveren met warme witte rijst Kip met cashewnoten Benodigdheden 500 gram kipfilet 3 eetlepels witte wijn 3 eetlepels ketjap asin 3 eetlepels ketjap manis 3 kleine gedroogde chilipepertjes 2 uien 1 bos lenteuitjes Zonnebloemolie 100 gram ongebakken cashewnoten Bereiding Snijd de kipfilet in dunne plakjes. Meng voor de.jmarinade de wijn met ketjap asin en ketjap manis en marineer de kip hier 45 minuten in. Week de pepertjes circa 45 minuten in een beetje fwater. Pel en snij de uien in ringen. Snijd de lente-uitjes in schuine stukjes van circa 1 centimeter. Verhit een scheutje zonnebloemolie in ejsn pan en bak de «shew- noten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Dep de pepers droog en bak ze in de olie van de cashewnoten bruin. Haal ze uit de pan en houd ze apart. Haal de kip uit de mari nade, maar bewaar de marinade. Bak de kip circa 5 minuten in de olie van de pepers en voeg de uien toe. Bak circa 5 minuten en schenk de marinade erbij. Voeg de lente-uitjes toe en bak 1 minuut mee. Meng vlak voor het serveren de pepers en de cashewnoten erdoor. CULINAIR december 2015 35 Moesson #6 december 2015.indd 35 24-11-15 18:51

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2015 | | pagina 35