'Inca* Hutjes tl.' KROKET L0enflf\ IISOLliS Benodigdheden (10 stuks) 2 uien 5 tenen knoflook Zonnebloemolie 1 grote prei 500 gram rundergehakt 3 rode pepers (lombok) 10 eieren 10 loempiavellen (diepvries) Boemboe 1 theelepel nootmuskaat 1 theelepel ketoembar 1 theelepel kardemom 1 theelepel kaneel Zout en peper naar smaak Bereiding Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijngemalen uien en knoflook. Voeg hierna de fijngesneden prei, het gehakt, de lomboks en boemboe toe en bak mee tot het gehakt gaar is. Kluts per martabak 1 ei en voeg hier 1 eetlepel gekruid gehakt aan toe. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Zet een kommetje lauw water klaar voor het dichtplakken van de martabak. Doe een loempiavel op een bord en schep hier het (ongebakken) mengsel in en sluit het geheel als een vierkant envelopje* en leg dit direct omgekeerd in de koekenpan, zodat de martabak dichtschroeit. Bak daarna aan beide kanten gaar. Dit is een handigheidje, dus blijven oefenen. *Vouwtechniek voor een vierkant envelopje: Vouw eerst de zijkanten naar binnen, dan de onderkant en als laatste de bovenkant. Plak dicht met een beetje water. 18-12-15 14:14 32 Moesson Moesson #7 januari 2016.indd 32

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 32