'Inca* Hutjes
tl.'
KROKET
L0enflf\
IISOLliS
Benodigdheden (10 stuks)
2 uien
5 tenen knoflook
Zonnebloemolie
1 grote prei
500 gram rundergehakt
3 rode pepers (lombok)
10 eieren
10 loempiavellen (diepvries)
Boemboe
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel ketoembar
1 theelepel kardemom
1 theelepel kaneel
Zout en peper naar smaak
Bereiding
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de fijngemalen uien
en knoflook. Voeg hierna de fijngesneden prei, het gehakt, de
lomboks en boemboe toe en bak mee tot het gehakt gaar is.
Kluts per martabak 1 ei en voeg hier 1 eetlepel gekruid gehakt
aan toe. Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan. Zet een
kommetje lauw water klaar voor het dichtplakken van de
martabak. Doe een loempiavel op een bord en schep hier het
(ongebakken) mengsel in en sluit het geheel als een vierkant
envelopje* en leg dit direct omgekeerd in de koekenpan,
zodat de martabak dichtschroeit. Bak daarna aan beide
kanten gaar. Dit is een handigheidje, dus blijven oefenen.
*Vouwtechniek voor een vierkant envelopje:
Vouw eerst de zijkanten naar binnen, dan de onderkant en als
laatste de bovenkant. Plak dicht met een beetje water.
18-12-15 14:14
32 Moesson
Moesson #7 januari 2016.indd 32