ffiöoffed met fi/p V, CULINAIR -j S- Benodigdheden (15 stuks) 500 gram kipfilet Water 1 prei 1 winterwortel Bladselderie 2 theelepel nootmuskaat 4 eetlepel suiker Zout en peper naar smaak 150 gram tarwebloem 1 blokje biologische kippenbouillon Pannenkoekjes 300 gram tarwebloem 4 eieren Zout Water Margarine Paneermeel Olie om te frituren Bereiding Kook de kipfilet in ruim water tot het gaar is, laat het afkoelen. Snijd de kipfilet in blokjes, gebruik een deel van de bouillon om later de ragout te maken. Snijd wortel in blokjes en maak prei en selderie fijn. Verwarm de helft van de bouillon en doe er de gesneden prei, wortel, kip en selderie bij. Breng op smaak met de kruiden en het blokje kippenbouillon en laat op laag vuur ca. 8 minuten sudderen. Maak in een kom een dik papje van bloem en wat water. Roer dit langzaam door het kipmengsel, tot er een dikke ragout ontstaat. Laat dit afkoelen. Maak voor de pannenkoeken een dun beslag met tarwebloem, water, 1 ei en wat zout. Bak met margarine dunne pannenkoekjes. Zet een kommetje met een losgeklopt ei klaar, voor het dichtplakken van de risolles. Schep in het midden van elk pannenkoekje 1 eetlepel vulling en vouw het geheel als een envelop (zie martabak). Gebruik het ei om de bovenste punt vast te plakken. Klop de overgebleven eieren los in een bord en strooi in een ander bord het paneermeel. Rol eerst de gevouwen risolles door het ei en dan door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan zodat de risolle goed bedekt is. Bak de risolles vervolgens in olie goudbruin. Selamat makan! C 1 januari 2016 33 Moesson #7 januari 2016.indd 33 18-12-15 14:14

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 33