ffiöoffed met fi/p
V,
CULINAIR
-j
S-
Benodigdheden (15 stuks)
500 gram kipfilet
Water
1 prei
1 winterwortel
Bladselderie
2 theelepel nootmuskaat
4 eetlepel suiker
Zout en peper naar smaak
150 gram tarwebloem
1 blokje biologische kippenbouillon
Pannenkoekjes
300 gram tarwebloem
4 eieren
Zout
Water
Margarine
Paneermeel
Olie om te frituren
Bereiding
Kook de kipfilet in ruim water tot het gaar is, laat het afkoelen. Snijd de kipfilet in
blokjes, gebruik een deel van de bouillon om later de ragout te maken. Snijd
wortel in blokjes en maak prei en selderie fijn. Verwarm de helft van de bouillon
en doe er de gesneden prei, wortel, kip en selderie bij. Breng op smaak met de
kruiden en het blokje kippenbouillon en laat op laag vuur ca. 8 minuten sudderen.
Maak in een kom een dik papje van bloem en wat water. Roer dit langzaam door
het kipmengsel, tot er een dikke ragout ontstaat. Laat dit afkoelen.
Maak voor de pannenkoeken een dun beslag met tarwebloem, water, 1 ei en
wat zout. Bak met margarine dunne pannenkoekjes. Zet een kommetje met een
losgeklopt ei klaar, voor het dichtplakken van de risolles. Schep in het midden
van elk pannenkoekje 1 eetlepel vulling en vouw het geheel als een envelop
(zie martabak). Gebruik het ei om de bovenste punt vast te plakken. Klop de
overgebleven eieren los in een bord en strooi in een ander bord het paneermeel.
Rol eerst de gevouwen risolles door het ei en dan door het paneermeel. Druk het
paneermeel goed aan zodat de risolle goed bedekt is. Bak de risolles vervolgens in
olie goudbruin.
Selamat makan!
C
1
januari 2016 33
Moesson #7 januari 2016.indd 33
18-12-15 14:14