Ketoprak 34 Moesson Moesson #8 februari 2016.indd 34 Groentegerecht voor 4 personen Bereidingstijd: 45 minuten Benodigdheden 2 blokken tahoe 6 surimisticks 4 eieren 4 eetlepels bloem 3 eetlepels knoflookpasta 2 theelepels zout 2 theelepels gemalen zwarte peper 2 lomboks 4 lente-uitjes 4 takjes selderij 3 aardappelen 1 ons taugé Gefruite uitjes Benodigdheden voor de saus 150 ml ketjap manis 2 theelepels knoflook pasta 1 tjabé rawit Handje gebakken pinda's (ongezouten) 3 theelepels suiker Zout naar smaak Bereiding Snijd 1/2 tahoe en de aardappelen in blokjes, frituur deze in hete olie en laat ze uitlekken. Leg apart. Prak de rest van de tahoe, snijd de surimi, de lomboks en 2 lente-uitjes fijn en meng dit samen met de eieren, bloem, knoflook, peper en zout. Vorm van het ontstane mengsel koekjes en bak deze in de olie tot ze gaar zijn. Meng ondertussen de ingrediënten van de saus in een kommetje, stamp de pinda's fijn en voeg dit aan de saus toe. Verdeel de gebakken tahoe, de gebak ken aardappelblokjes, de schoongemaakte taugé en de 'koekjes' op een platte schaal. Bestrooi dit met de fijngesneden selderij, de overgebleven lente-uitjes en gefruite uitjes. Overgiet dit met de saus. 26-01-16 13:13

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 34