Ketoprak
34 Moesson
Moesson #8 februari 2016.indd 34
Groentegerecht voor 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Benodigdheden
2 blokken tahoe
6 surimisticks
4 eieren
4 eetlepels bloem
3 eetlepels knoflookpasta
2 theelepels zout
2 theelepels gemalen zwarte peper
2 lomboks
4 lente-uitjes
4 takjes selderij
3 aardappelen
1 ons taugé
Gefruite uitjes
Benodigdheden voor de saus
150 ml ketjap manis
2 theelepels knoflook pasta
1 tjabé rawit
Handje gebakken pinda's (ongezouten)
3 theelepels suiker
Zout naar smaak
Bereiding
Snijd 1/2 tahoe en de aardappelen in blokjes,
frituur deze in hete olie en laat ze uitlekken.
Leg apart. Prak de rest van de tahoe, snijd
de surimi, de lomboks en 2 lente-uitjes fijn
en meng dit samen met de eieren, bloem,
knoflook, peper en zout. Vorm van het
ontstane mengsel koekjes en bak deze in de
olie tot ze gaar zijn. Meng ondertussen de
ingrediënten van de saus in een kommetje,
stamp de pinda's fijn en voeg dit aan de saus
toe. Verdeel de gebakken tahoe, de gebak
ken aardappelblokjes, de schoongemaakte
taugé en de 'koekjes' op een platte schaal.
Bestrooi dit met de fijngesneden selderij, de
overgebleven lente-uitjes en gefruite uitjes.
Overgiet dit met de saus.
26-01-16 13:13