Soep Depaja
Rundvleessoep met bami en aardappel frikadel - voor 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur
Benodigdheden
750 gram runderpoulet
2 uien
3 tenen knoflook
5 kemirienoten
1 eetlepel ketoembar
theelepel djinten
1/2 theelepel djahé
theelepel koenjit
1 serehstengel
4 blaadjes djeroek peroet
2 eetlepels olie
800 gram platte bami
200 gram taugé
Ijsbergsla
Gefruite uitjes en/of lente-uitjes
Benodigdheden voor de frikadel
4 (rauwe) aardappelen
4 gekookte aardappelen
2 eetlepels knoflook(pasta)
Peper en zout naar smaak
Sambal ketjap
100 ml ketjap manis
1 tjabé rawit
1 theelepel suiker
Zout naar smaak
Bereiding
Zet het rundvlees op met 1 liter water,
1 theelepel zout en de gekneusde
sereh en laat deze trekken tot een
smakelijke bouillon. Pel de uien en de
knoflook en snijd deze zeer fijn. Wrijf
deze samen met de kemirienoten, ke
toembar, djinten, djahe en koenjit fijn
en fruit dit mengsel in een beetje olie
aan. Voeg de kruidenpasta toe aan
de bouillon en breng deze eventueel
verder op smaak met wat zout.
Rasp de rauwe aardappelen en
meng dat met de geprakte gekookte
aardappelen, knoflook, peper en zout.
Draai van het geheel kleine balletjes
en frituur deze in hete olie. Laat goed
uitlekken.
Schep een portie gegaarde bami
(zoals aangegeven op de verpakking)
met de schoongemaakte taugé in een
kom, giet de soep met vlees erbij en
garneer met fijngesneden sla, gefrui-
te-/lente- uitjes en daar bovenop de
aardappel frikadel in stukjes. Sambal
ketjap apart serveren.
februari 2016 35
CULINAIR
Moesson #8 februari 2016.indd 35
26-01-16 13:13