Soep Depaja Rundvleessoep met bami en aardappel frikadel - voor 4 personen Bereidingstijd: 2 uur Benodigdheden 750 gram runderpoulet 2 uien 3 tenen knoflook 5 kemirienoten 1 eetlepel ketoembar theelepel djinten 1/2 theelepel djahé theelepel koenjit 1 serehstengel 4 blaadjes djeroek peroet 2 eetlepels olie 800 gram platte bami 200 gram taugé Ijsbergsla Gefruite uitjes en/of lente-uitjes Benodigdheden voor de frikadel 4 (rauwe) aardappelen 4 gekookte aardappelen 2 eetlepels knoflook(pasta) Peper en zout naar smaak Sambal ketjap 100 ml ketjap manis 1 tjabé rawit 1 theelepel suiker Zout naar smaak Bereiding Zet het rundvlees op met 1 liter water, 1 theelepel zout en de gekneusde sereh en laat deze trekken tot een smakelijke bouillon. Pel de uien en de knoflook en snijd deze zeer fijn. Wrijf deze samen met de kemirienoten, ke toembar, djinten, djahe en koenjit fijn en fruit dit mengsel in een beetje olie aan. Voeg de kruidenpasta toe aan de bouillon en breng deze eventueel verder op smaak met wat zout. Rasp de rauwe aardappelen en meng dat met de geprakte gekookte aardappelen, knoflook, peper en zout. Draai van het geheel kleine balletjes en frituur deze in hete olie. Laat goed uitlekken. Schep een portie gegaarde bami (zoals aangegeven op de verpakking) met de schoongemaakte taugé in een kom, giet de soep met vlees erbij en garneer met fijngesneden sla, gefrui- te-/lente- uitjes en daar bovenop de aardappel frikadel in stukjes. Sambal ketjap apart serveren. februari 2016 35 CULINAIR Moesson #8 februari 2016.indd 35 26-01-16 13:13

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 35