Papeda Pindang koening UiÊS&m (4 personen, bereidingstijd 5 minuten) Papeda is traditioneel eten op de Molukken en wordt met vis en saus gegeten. Het wordt gemaakt van sago, het merg van de sagopalm. In Nederland wordt ter ver vanging van sagomeel, aardappelzetmeel gebruikt. Benodigdheden 1 pak aardappelzetmeel (200 gram) 300 ml koud water en een scheutje kokend water Bereiding Doe het aardappelzetmeel in een kom en voeg al roe rend koud water toe zodat er een glad papje ontstaat. Voeg vlak voor het eten scheutje voor scheutje kokend water aan de zetmeelpap toe. Tijdens het toevoegen van het water flink blijven roeren. Doe dit totdat de massa stijf en glazig wordt. Nu is de papeda klaar om opge diend te worden. Serveren met pindang koening. (4 personen, bereidingstijd 90 minuten) Benodigdheden 1 kabeljauw of zeebaars 3 stuks kemirinoten 3 teentjes knoflook 2 rode uien 1 tomaat 1 Spaanse peper 1 theelepel koenjitpoeder 1 tl zout tl djinten 150 ml kokosmelk 2 daun salam 2 cm laos 2 cm djahé 1 citroen 1 liter water Plantaardige olie Bereiding: Maak de vis schoon en snijdt hem in een aantal moten. Verwijder de zaadlijsten en zaadjes uit de Spaanse peper en snijdt hem in ringen Pel de ui en knoflook en snijdt ze in stukjes. Doe de ui, knoflook, kemirinoten, tomaat, djinten, djahé, koenjitpoeder, Spaanse peper samen in een vijzel of blender en maak er een boemboe van. Verhit olie in een pan en fruit de boemboe samen met de laos, 2 minuten aan. Braad de moten vis in de boemboe aan alle zijden aan. Draai het vuur laag en voeg circa 1 liter water toe. Schep de moten vis voorzichtig om en blus af met 1 geperste citroen en kokosmelk. Laat de vis in circa 30 minuten gaar stoven in de boemboe. Serveren met papeda. 32 Moesson Moesson #9 maart PniRinrlrl 32 ?3-n?-1R 1551

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 32