Tahoe tempeh katjang pandjang
0
(Tahoe en tempeh met kousenband)
4 sjalotten
2 tenen knoflook
3 lomboks
3 cm djahé
34 Moesson
Snijd de kousenband en de tomaat in stukjes van ongeveer 3 centime
ter Snijd de tahoe en de tempeh in kleine blokjes. Verhit ruim olie in
een wok en frituur hierin eerst de tempeh en dan de tahoe goud
bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Haal de olie uit de wok.
Snijd de sjalotten, lomboks en knoflook fijn. Schil de djahé en snijd in
stukjes. Maak de sjalotten, knoflook, lomboks en tomaat in een tjobek
of foodprocessor fijn tot een smeuïge boemboe.
Verhit 2 eetlepels olie in de wok en bak hierin de boemboe 3 minuten.
Voeg de gesneden djahé en de salam toe. Voeg de kousenband en het
kopje bouillon toe. Stoof de kousenband beetgaar in 5 minuten. Zet
het vuur uit en roer de tempeh en tahoe erdoor.
Moesson #10 april 2016.indd 34 {©)- 22-03-16 16:12
Benodigdheden
400 gram kousenband
200 gram tempeh
blok tahoe
i salamblaadje
i kopje water met bouillonblokje,
of i kopje bouillon
olie, om te bakken
Voor de boemboe
of i theelepel poeder
i tomaat
Bereiding