Sambal gorrng oedang pkh (Garnalen met petehbonen in kokossaus) CULINAIR theelepel asem 2 salamblaadjes 5 blaadjes djeroek poeroet 2 theelepels goela djawa 3 eetlepels santen, geraspt of gesneden 50 gram) 3 sjalotten Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn. Wrijf in een tjobek of maal in een foodprocessor de lombok, trassi, laos, koenjit, ketoembar en wat zout fijn tot een smeuïge boemboe. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en fruit vervolgens eerst de sjalot aan en voeg dan de knoflook toe. Voeg de boemboe toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg dan de gekneusde serehstengel, salam, djeroek poeroet, asem en goela djawa toe. Voeg een beetje water, de garnalen en de petehbonen toe. Laat het geheel nog 3 minuten zachtjes koken. Smelt vervolgens de fijngemaakte santen hierin en laat nog 5 minuten pruttelen op een laag vuurtje. Af en toe roeren en geen deksel meer op de pan, want dit gerecht mag niet te vochtig zijn. - - - Benodigdheden 250 gram grote garnalen 50 gram petehbonen, fijn gesne den (als uien) 2 eetlepels plantaardige olie 1 serehstengel (gekneusd) Voor de boemboe 2 tenen knoflook i lombok (met pitjes) i theelepel trassi 3 cm laos of i1/2 theelepel poeder i theelepel koenjit i theelepel ketoembar zout naar smaak Bereiding Moesson #10 april 2016.indd 35 22-03-16 16:12

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 35