Daging kMngsmgan BARTJE BOEMBOE (Pittig gekruide runderstoof) Moesson #10 april 2016.indd 36 22-03-16 16:12 Authentieke Indonesische gerechten zoals onze oma's ze maakten CULINAIR Bereiding Snijd het vlees in stukjes. Schil de djahé. Snijd de sjalotten en de knoflook fijn. Rooster de kemirinootjes 2 minuten in een koekenpan met een klein beetje olie. Maak de kemirinootjes, peper, sjalotten, knoflook, lomboks, djahé en tomaten in een tjobek of foodprocessor fijn tot een gladde boemboe. Meng de boemboe met de petis oedang, ketjap en wat zout. Voeg dit mengsel toe aan het vlees en marineer het minimaal 90 minuten. Verhit 2 eetlepels olie in een wok, voeg het vleesmengsel toe en stoof dit 15 minuten. Voeg dan de rawits en het water toe en laat het geheel zachtjes gaar sudderen. Benodigdheden 500 gram runderlappen 5 rawits 3 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels petis oedang zout naar smaak 500 ml water olie, om te bakken Voor de boemboe 5 kemirinootjes 1 theelepel zwarte peper 5 sjalotten 3 tenen knoflook 3 rode lomboks 5 cm djahé of 1 theelepel poeder 3 kleine tomaten 36 Moesson Bartje Boemboe Door Bart Eijken en Jojo Keller Aerial: 183 pagina's (gebonden) ISBN: 978 94 026 0083 4 Prijs: 22,50 In het prachtig vormgegeven kookboek Bartje Boemboe presenteren Bart en Jojo 10 menu's, op smaak samengesteld, om zo de gerechten het bes te tot hun recht te laten komen. Veel van de ge rechten komen uit de overlevering van hun oma's (die elkaar al kenden in Indië) via getypte boekjes en snel opgeschreven recepten. Maar natuurlijk hebben Bart en Jojo, lekker eigenwijs als ze zijn, ook hun eigen recepten toegevoegd! Geen zin om zelf te oelekken? Dat mag! Bestel dan de verse boemboes van Bartje Boem boe online: www.bartjeboemboe.nl

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 36