Daging kMngsmgan
BARTJE
BOEMBOE
(Pittig gekruide runderstoof)
Moesson #10 april 2016.indd 36 22-03-16 16:12
Authentieke Indonesische gerechten
zoals onze oma's ze maakten
CULINAIR
Bereiding
Snijd het vlees in stukjes. Schil de djahé.
Snijd de sjalotten en de knoflook fijn.
Rooster de kemirinootjes 2 minuten in
een koekenpan met een klein beetje
olie. Maak de kemirinootjes, peper,
sjalotten, knoflook, lomboks, djahé en
tomaten in een tjobek of foodprocessor
fijn tot een gladde boemboe. Meng de
boemboe met de petis oedang, ketjap
en wat zout. Voeg dit mengsel toe aan
het vlees en marineer het minimaal 90
minuten. Verhit 2 eetlepels olie in een
wok, voeg het vleesmengsel toe en stoof
dit 15 minuten. Voeg dan de rawits en
het water toe en laat het geheel zachtjes
gaar sudderen.
Benodigdheden
500 gram runderlappen
5 rawits
3 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels petis oedang
zout naar smaak
500 ml water
olie, om te bakken
Voor de boemboe
5 kemirinootjes
1 theelepel zwarte peper
5 sjalotten
3 tenen knoflook
3 rode lomboks
5 cm djahé of 1 theelepel poeder
3 kleine tomaten
36 Moesson
Bartje Boemboe
Door Bart Eijken en Jojo Keller
Aerial: 183 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 94 026 0083 4
Prijs: 22,50
In het prachtig vormgegeven kookboek Bartje
Boemboe presenteren Bart en Jojo 10 menu's, op
smaak samengesteld, om zo de gerechten het bes
te tot hun recht te laten komen. Veel van de ge
rechten komen uit de overlevering van hun oma's
(die elkaar al kenden in Indië) via getypte boekjes
en snel opgeschreven recepten. Maar natuurlijk
hebben Bart en Jojo, lekker eigenwijs als ze zijn,
ook hun eigen recepten toegevoegd!
Geen zin om zelf te oelekken? Dat mag!
Bestel dan de verse boemboes van Bartje Boem
boe online: www.bartjeboemboe.nl