Frozen Susu Colada Moessons Ticket2Bali Sayah's Indonesian Iced Coffee SAYAH SPEKKOEKLIKEUR: CULINAIR! PROOST! (MET VERSE ROZENSTROOP!) Stroop Susu is een traditioneel Indisch drankje met rozenstroop. Ter gelegenheid van Moessons 60e jubileum het recept voor een Frozen Susu Colada met verse rozenstroop en spekkoeklikeur. MOESSON 89 Dutch delight with an Indonesian twist Ambachtelijk gemaakt volgens geheim Indisch familierecept met de authentieke smaak van echte spekkoek. Voor meer informatie én verkooppunten kijk op www.sayah.nl Benodigdheden (voor 2 personen) 2 delen Sayah Spekkoeklikeur 1 deel verse rozenstroop (van Tiemaralaan 14) 2 delen gecondenseerde melk (Friesche Vlag) Ijsblokjes (3 koppen) Limoenschil Lychee (optioneel) Bereiding Doe 3 koppen ijsblokjes in een blender. Voeg de spekkoeklikeur, verse rozenstroop en ge condenseerde melk erbij. Zet de blender aan tot het geheel een 'slush'-achtige substantie is geworden. Damage control: is het mengsel voor je gevoel te vloeibaar, schenk het dan over in een plastic bak en plaats het even in de vriezer. Let wel op dat het niet vast vriest. Schenk de Frozen Susu Colada uit in twee martiniglazen en decoreer het met de schil van een limoen en eventueel met een lychee aan een prikker. Direct serveren. Een Indische aperitief met zoete gember- smaak dat je doet denken aan de stranden van Bali. Benodigdheden (voor 2 personen) 2 delen gin (bijvoorbeeld Sylvius London Dry) 2 delen Sayah Spekkoeklikeur Ginger Ale (bijvoorbeeld Royal Club) Limoen Verse Munt Lychee Ijsblokjes Bereiding Vul twee grote cocktailglazen met flink wat ijsblokjes en schenk per glas 45 ml Sayah Spekkoeklikeur en 45 ml gin. Doe wat schijfjes limoen en wat blaadjes munt erbij en vul de glazen af met Ginger Ale. Serveer je Ticket- 2Bali met een vruchtje lychee aan een prikker, wat takjes verse munt en een rietje erbij. Maak het af met een stukje spekkoek aan een prikker. Een heerlijk feestelijk recept; de zoete gember en het kleine zuurtje maken deze cocktail tot een ware Indische dorstlesser! Een verkwikkende cocktail voor de warme zomerse dagen. Iced Coffee gemaakt van cold brewed Indonesische koffie, gecondenseerde melk en spekkoeklikeur. Benodigdheden (voor 2 personen) 1 kop Indonesische koffie snelfiltermaling (bijvoorbeeld Simon Levelt) 8 kop koud water 2 delen Sayah Spekkoeklikeur 2 eetlepels gecondenseerde melk (Friesche Vlag) Ijsblokjes Bereiding Voor de cold brewed koffie: doe de gemalen koffie in een kan en voeg het water er aan toe. Laat dit minimaal 12 uur in de koelkast rusten. Filter de koffie dan met behulp van een papieren koffiefilter en een zeef door het over te schenken in een andere kan. De cold brewed koffie is koud en heeft een aangename zoete smaak. Neem twee longdrinkglazen vul deze met flink wat ijsblokjes en schenk 1 deel (45 ml) Sayah per glas in. Verdeel de koude koffie over de twee glazen en voeg een flinke eetlepel ge condenseerde melk toe per glas. Rietjes erbij en direct serveren. Moesson juni/juli 2016 (nieuw).indd 89 31-05-16 15:13

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 89