Frozen Susu Colada
Moessons Ticket2Bali
Sayah's Indonesian
Iced Coffee
SAYAH SPEKKOEKLIKEUR:
CULINAIR! PROOST!
(MET VERSE ROZENSTROOP!)
Stroop Susu is een traditioneel Indisch
drankje met rozenstroop. Ter gelegenheid van
Moessons 60e jubileum het recept voor een
Frozen Susu Colada met verse rozenstroop en
spekkoeklikeur.
MOESSON 89
Dutch delight with an Indonesian twist
Ambachtelijk gemaakt volgens geheim
Indisch familierecept met de authentieke
smaak van echte spekkoek. Voor meer
informatie én verkooppunten kijk op
www.sayah.nl
Benodigdheden (voor 2 personen)
2 delen Sayah Spekkoeklikeur 1 deel verse
rozenstroop (van Tiemaralaan 14) 2 delen
gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
Ijsblokjes (3 koppen) Limoenschil Lychee
(optioneel)
Bereiding
Doe 3 koppen ijsblokjes in een blender. Voeg
de spekkoeklikeur, verse rozenstroop en ge
condenseerde melk erbij. Zet de blender aan
tot het geheel een 'slush'-achtige substantie
is geworden. Damage control: is het mengsel
voor je gevoel te vloeibaar, schenk het dan
over in een plastic bak en plaats het even in
de vriezer. Let wel op dat het niet vast vriest.
Schenk de Frozen Susu Colada uit in twee
martiniglazen en decoreer het met de schil van
een limoen en eventueel met een lychee aan
een prikker. Direct serveren.
Een Indische aperitief met zoete gember-
smaak dat je doet denken aan de stranden van
Bali.
Benodigdheden (voor 2 personen)
2 delen gin (bijvoorbeeld Sylvius London Dry)
2 delen Sayah Spekkoeklikeur Ginger Ale
(bijvoorbeeld Royal Club) Limoen Verse
Munt Lychee Ijsblokjes
Bereiding
Vul twee grote cocktailglazen met flink wat
ijsblokjes en schenk per glas 45 ml Sayah
Spekkoeklikeur en 45 ml gin. Doe wat schijfjes
limoen en wat blaadjes munt erbij en vul de
glazen af met Ginger Ale. Serveer je Ticket-
2Bali met een vruchtje lychee aan een prikker,
wat takjes verse munt en een rietje erbij.
Maak het af met een stukje spekkoek aan een
prikker. Een heerlijk feestelijk recept; de zoete
gember en het kleine zuurtje maken deze
cocktail tot een ware Indische dorstlesser!
Een verkwikkende cocktail voor de warme
zomerse dagen. Iced Coffee gemaakt van cold
brewed Indonesische koffie, gecondenseerde
melk en spekkoeklikeur.
Benodigdheden (voor 2 personen)
1 kop Indonesische koffie snelfiltermaling
(bijvoorbeeld Simon Levelt) 8 kop koud
water 2 delen Sayah Spekkoeklikeur
2 eetlepels gecondenseerde melk (Friesche
Vlag) Ijsblokjes
Bereiding
Voor de cold brewed koffie: doe de gemalen
koffie in een kan en voeg het water er aan
toe. Laat dit minimaal 12 uur in de koelkast
rusten. Filter de koffie dan met behulp van
een papieren koffiefilter en een zeef door het
over te schenken in een andere kan. De cold
brewed koffie is koud en heeft een aangename
zoete smaak.
Neem twee longdrinkglazen vul deze met flink
wat ijsblokjes en schenk 1 deel (45 ml) Sayah
per glas in. Verdeel de koude koffie over de
twee glazen en voeg een flinke eetlepel ge
condenseerde melk toe per glas. Rietjes erbij
en direct serveren.
Moesson juni/juli 2016 (nieuw).indd 89
31-05-16 15:13