10' *33k- Khoisan fleur de sel van Amanprana behoort bij de 5 beste zeezouten ter wereld. Niet minder, maar BETER zout is de boodschap A NIEUW van Amanprana Waarom Khoisan fleur de sel? Het verschil tussen zeezout fleur de sel Khoisan fleur de sel "Mijn ontdekkingen over Himalaya zout en Keltisch zeezout (Guérande) Uit het boek "Salz und Wasser" begreep ik dat Himalaya zout het gezondste zout ter wereld was. Na opzoekwerk bleek dat Himalaya zout helemaal niet uit de Himalaya komt, maar van Pakistan. Uit de tweede grootste zoutmijn ter wereld waar 350 miljoen kg zout per jaar gewon nen wordt, ook met dynamiet. Hun goede klant is AkzoNoble, de multi national in verven en chemicaliën. In de Pakistaanse mijnbouw verliezen elk jaar 100 mensen hun leven. De levensstandaard en arbeidsomstandig heden van de mijnwerkers wordt mid deleeuws slecht genoemd. Keltisch zeezout is ongeraffineerd zeezout van de Guérande, ook "sel gris" genoemd. Prima dacht ik. Maar de riviermondingen van de Loire en de Vilaine waartussen Keltisch zeezout gewonnen wordt, zijn vervuild. Daar enboven vindt men toxisch en radioac tief plutonium in de Loire vanwege een oude nog werkende kerncentrale. Plutoniumnitriet is een kristal achtige grijze stof." Oprichter van Amanprana Dankzij gezond zout nemen onze miljarden cellen hun voedingstoffen op via het lymfesysteem en bloedbanen. Zonder ongeraffineerd zout zouden we niet in staat zijn te denkenlaat staan daden te stellen. Khoisan fleur de sel is zeezout met een unieke kristalstructuur en is Fairtrade gecertificeerd. Het ene zout is het andere niet. Je herkent Khoisan fleur de sel meteen aan haar grove kristalstructuur en haar sneeuwwitte kleur. Maar er zijn veel meer uitmuntende kwaliteiten waardoor Khoisan fleur de sel behoort tot de top-5 van 's werelds beste zouten (Natural Medicine Magazine). lol 30 september Khoisan gefilterd door Moeder Natuur Aan de Westkust van Zuid-Afrika, waar Khoisan fleur de sel vandaan komt, sijpelt het oceaanwater door een ondergrondse 2.000 meter dikke barrière van kalksteen, kwartszand en schelpbedden. Deze waterdoorlatende aardlaag (of aquifer) filtert op natuurlijke wijze het ingesijpelde oceaanwater. Dit ondergrondse zoute water wordt opgepompt in ondiepe zoutpannen. Hier krijgt het levenskracht, zonne- energie en regeneratievermogen. 95% van het kristalliserende zout zinkt naar de bodem. Dat is het zeezout. Maar als de omstandigheden ideaal zijn, namelijk als de Zuid-Afrikaanse zomerzon het heetst is, kristalliseert 5% van het zout aan het wateroppervlak tot prachtige "bloemen van zout" (fleur de sel). Vooraleer dit zoutlaagje kan zinken worden deze schaarse en kostbare drijvende kristallen handgeschept. Slechts 1kg per 35 vierkante meter. Khoisan fleur de sel smaakt Het "moment suprème" bij elk gerecht is wanneer de chef zijn creatie proeft. Als kroon op het werk, uit respect voor de ingrediënten en net voor het opdienen, strooit hij dan zijn beste fleur de sel. Niet vanuit een zoutvaatje. Maar met de hand in één vloeiende beweging. Kenners omschrijven Khoisan fleur de sel als harmonisch, zacht en excellent voor de verfijnde keuken. Zet het mooie turquoise Khoisan fleur de sel potje ook bij jou in keuken en op de tafel. Geef finesse aan je gerechten. Serene levenskracht De kracht van Khoisan fleur de sel zit in haar ontzurend vermogen, haar elektrische gelei ding, de communicatie tussen lichaamscel len. Het zorgt voor vitaliteit en een goede gezondheid. Khoisan fleur de sel van Aman prana bevat onmisbare elektrolyten en spoor- elementen. Het helpt bij de stofwisseling en is essentieel voor het evenwicht dat het lichaam van nature zoekt, nl. de homeostase. 100% Fairtrade 100% vegan 0% junk 0% GGO SERENE LEVENSKRACHT Verkrijgbaar in je natuurwinkel of thuisgeleverd via www.amanvida.eu Info inschrijven nieuwsbrief: www.noble-house.tk Moesson #3 september.indd 32

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 32