10'
*33k-
Khoisan fleur de sel van Amanprana behoort bij de 5 beste zeezouten
ter wereld. Niet minder, maar BETER zout is de boodschap
A
NIEUW van Amanprana
Waarom Khoisan fleur de sel?
Het verschil tussen
zeezout fleur de sel
Khoisan fleur de sel
"Mijn ontdekkingen over Himalaya
zout en Keltisch zeezout (Guérande)
Uit het boek "Salz und Wasser"
begreep ik dat Himalaya zout het
gezondste zout ter wereld was. Na
opzoekwerk bleek dat Himalaya zout
helemaal niet uit de Himalaya komt,
maar van Pakistan. Uit de tweede
grootste zoutmijn ter wereld waar
350 miljoen kg zout per jaar gewon
nen wordt, ook met dynamiet. Hun
goede klant is AkzoNoble, de multi
national in verven en chemicaliën. In
de Pakistaanse mijnbouw verliezen
elk jaar 100 mensen hun leven. De
levensstandaard en arbeidsomstandig
heden van de mijnwerkers wordt mid
deleeuws slecht genoemd.
Keltisch zeezout is ongeraffineerd
zeezout van de Guérande, ook "sel
gris" genoemd. Prima dacht ik. Maar
de riviermondingen van de Loire en de
Vilaine waartussen Keltisch zeezout
gewonnen wordt, zijn vervuild. Daar
enboven vindt men toxisch en radioac
tief plutonium in de Loire vanwege een
oude nog werkende kerncentrale.
Plutoniumnitriet is een kristal
achtige grijze stof."
Oprichter van Amanprana
Dankzij gezond zout nemen onze miljarden cellen hun voedingstoffen op via het lymfesysteem en
bloedbanen. Zonder ongeraffineerd zout zouden we niet in staat zijn te denkenlaat staan daden te
stellen. Khoisan fleur de sel is zeezout met een unieke kristalstructuur en is Fairtrade gecertificeerd.
Het ene zout is het andere niet. Je herkent
Khoisan fleur de sel meteen aan haar
grove kristalstructuur en haar sneeuwwitte
kleur. Maar er zijn veel meer uitmuntende
kwaliteiten waardoor Khoisan fleur de sel
behoort tot de top-5 van 's werelds beste
zouten (Natural Medicine Magazine).
lol 30 september
Khoisan gefilterd door Moeder Natuur
Aan de Westkust van Zuid-Afrika, waar
Khoisan fleur de sel vandaan komt, sijpelt het
oceaanwater door een ondergrondse 2.000
meter dikke barrière van kalksteen, kwartszand
en schelpbedden. Deze waterdoorlatende
aardlaag (of aquifer) filtert op natuurlijke
wijze het ingesijpelde oceaanwater.
Dit ondergrondse zoute water wordt
opgepompt in ondiepe zoutpannen.
Hier krijgt het levenskracht, zonne-
energie en regeneratievermogen.
95% van het kristalliserende zout zinkt naar
de bodem. Dat is het zeezout. Maar als de
omstandigheden ideaal zijn, namelijk als
de Zuid-Afrikaanse zomerzon het heetst
is, kristalliseert 5% van het zout aan het
wateroppervlak tot prachtige "bloemen van
zout" (fleur de sel). Vooraleer dit zoutlaagje
kan zinken worden deze schaarse en kostbare
drijvende kristallen handgeschept. Slechts 1kg
per 35 vierkante meter.
Khoisan fleur de sel smaakt
Het "moment suprème" bij elk gerecht is
wanneer de chef zijn creatie proeft. Als
kroon op het werk, uit respect voor de
ingrediënten en net voor het opdienen, strooit
hij dan zijn beste fleur de sel. Niet vanuit
een zoutvaatje. Maar met de hand in één
vloeiende beweging. Kenners omschrijven
Khoisan fleur de sel als harmonisch, zacht en
excellent voor de verfijnde keuken. Zet het
mooie turquoise Khoisan fleur de sel potje
ook bij jou in keuken en op de tafel. Geef
finesse aan je gerechten.
Serene levenskracht
De kracht van Khoisan fleur de sel zit in haar
ontzurend vermogen, haar elektrische gelei
ding, de communicatie tussen lichaamscel
len. Het zorgt voor vitaliteit en een goede
gezondheid. Khoisan fleur de sel van Aman
prana bevat onmisbare elektrolyten en spoor-
elementen. Het helpt bij de stofwisseling en is
essentieel voor het evenwicht dat het lichaam
van nature zoekt, nl. de homeostase.
100% Fairtrade
100% vegan
0% junk
0% GGO
SERENE LEVENSKRACHT
Verkrijgbaar in je natuurwinkel of thuisgeleverd via www.amanvida.eu Info inschrijven nieuwsbrief: www.noble-house.tk
Moesson #3 september.indd 32