Rumah Joglo van sateh ayam Nasi kuning Sateh ayam CULINAIR! MAKAN! BENODIGDHEDEN: WIE? IS VERANICA THEN? Veranica Then is geboren in Jakarta op 30 oktober 1988. Van jongs af aan houdt ze van knutselen en tekenen. Veranica's ouders stimuleren haar creativiteit, want, zo zegt haar vader: 'Creatieve mensen zijn overlevers.' BENODIGDHEDEN: 250 gram rijst water TA theelepel kunvit 3 daun salam blaadjes Stuk santen van 2 centimeter Bereiding Was de rijst tot het water helder blijft, doe de rijst in de pan met water, totdat de waterspie gel 2 vingerkootjes boven de rijst staat. Voeg de kunvit en de daun salam blaadjes toe en breng alles aan de kook. Draai het vuur laag en leg een deksel op de pan en laat alles 8 minuten zachtjes koken. Voeg de santen toe en laat alles nog 15 minuten doorkoken tot de rijst gaar en droog is. Veranica studeert architectuur aan de christelijke universiteit Petra in Surabaya en werkt als bin nenhuisarchitect. Maar in de kleine stad op Midden-Java waar ze na haar huwelijk in 2015 naar ver huist, zijn er weinig carrièremogelijkheden. Veranica besluit haar creativiteit en passie voor kunst en interieur te delen via Instagram, YouTube en Facebook. Mét resultaat: alleen al op Instagram bereikt ze 36.000 mensen wereldwijd met haar inspirerende foto's en video's. Veranica brengt elke dag nieuwe content: 'Elke dag doe ik interessante en spannende ervaringen op. Ik ontmoet mensen met allerlei achtergronden, uit allerlei steden en landen - nu zelfs Neder land. Ik experimenteer met nieuwe materialen en ingrediënten. Tegen mijn volgers zeg ik altijd: wees niet bang om je talent te delen met anderen, wees niet malu. Je kunt nooit weten welke grootse dingen er in de wereld gebeuren dankzij jouw inspiratie. Mijn levensmotto is om van elke dag een productieve dag te maken, om dankbaar te zijn en te blijven creëren.' Veranica volgen? Instagram: @veraveranica YouTube: VeraVeranica Facebook: @diywithvera Dit Javaanse huis is gemaakt met sateh ayam en sateh-saus, gegarneerd met onder meer een plukje gado-gado. 1 A kilo kipfilet of kippendiifilet 1 grote gesnipperde ui 2 grote teentjes knoflook 1 theelepel ketumbar A theelepel jinten 1/2 theelepel laos 2 theelepels bruine suiker Sambal oelek naar smaak een eetlepel asemwater een paar eetlepels ketjap manis zout en peper Bereiding Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en meng de overige kruiden tot een marinade. Laat het vlees minstens een halve dag mari neren. Rijg de stukjes vlees aan satépennen (week houten satéstokjes 2 uur in water zodat ze niet zo snel branden) en rooster ze boven een houtskoolvuur. SEPTEMBER 37 Moesson #3 september.indd 37 24-08-16 13:23

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 37