Rumah Joglo van
sateh ayam
Nasi kuning
Sateh ayam
CULINAIR! MAKAN!
BENODIGDHEDEN:
WIE? IS VERANICA THEN? Veranica Then is geboren in Jakarta op 30 oktober
1988. Van jongs af aan houdt ze van knutselen en tekenen. Veranica's ouders stimuleren haar
creativiteit, want, zo zegt haar vader: 'Creatieve mensen zijn overlevers.'
BENODIGDHEDEN:
250 gram rijst water TA theelepel kunvit
3 daun salam blaadjes Stuk santen van 2
centimeter
Bereiding
Was de rijst tot het water helder blijft, doe de
rijst in de pan met water, totdat de waterspie
gel 2 vingerkootjes boven de rijst staat. Voeg
de kunvit en de daun salam blaadjes toe en
breng alles aan de kook. Draai het vuur laag
en leg een deksel op de pan en laat alles 8
minuten zachtjes koken. Voeg de santen toe
en laat alles nog 15 minuten doorkoken tot de
rijst gaar en droog is.
Veranica studeert architectuur aan de christelijke universiteit Petra in Surabaya en werkt als bin
nenhuisarchitect. Maar in de kleine stad op Midden-Java waar ze na haar huwelijk in 2015 naar ver
huist, zijn er weinig carrièremogelijkheden. Veranica besluit haar creativiteit en passie voor kunst
en interieur te delen via Instagram, YouTube en Facebook. Mét resultaat: alleen al op Instagram
bereikt ze 36.000 mensen wereldwijd met haar inspirerende foto's en video's.
Veranica brengt elke dag nieuwe content: 'Elke dag doe ik interessante en spannende ervaringen
op. Ik ontmoet mensen met allerlei achtergronden, uit allerlei steden en landen - nu zelfs Neder
land. Ik experimenteer met nieuwe materialen en ingrediënten. Tegen mijn volgers zeg ik altijd:
wees niet bang om je talent te delen met anderen, wees niet malu. Je kunt nooit weten welke
grootse dingen er in de wereld gebeuren dankzij jouw inspiratie. Mijn levensmotto is om van elke
dag een productieve dag te maken, om dankbaar te zijn en te blijven creëren.'
Veranica volgen? Instagram: @veraveranica YouTube: VeraVeranica Facebook: @diywithvera
Dit Javaanse huis is gemaakt met sateh ayam
en sateh-saus, gegarneerd met onder meer
een plukje gado-gado.
1 A kilo kipfilet of kippendiifilet 1 grote
gesnipperde ui 2 grote teentjes knoflook 1
theelepel ketumbar A theelepel jinten 1/2
theelepel laos 2 theelepels bruine suiker
Sambal oelek naar smaak een eetlepel
asemwater een paar eetlepels ketjap manis
zout en peper
Bereiding
Snijd het kippenvlees in kleine blokjes en
meng de overige kruiden tot een marinade.
Laat het vlees minstens een halve dag mari
neren. Rijg de stukjes vlees aan satépennen
(week houten satéstokjes 2 uur in water zodat
ze niet zo snel branden) en rooster ze boven
een houtskoolvuur.
SEPTEMBER 37
Moesson #3 september.indd 37
24-08-16 13:23