Schorpioen INDOUGHNUT (24 OKTOBER T/M 22 NOVEMBER) Schorpioen valt onder de Watertekens. Het element Water is in de astrologie het tegengestelde van het element Lucht, het rationele denken. Verwacht in een conflict niet, dat een Schorpioen altijd voor rede vatbaar is. Het gevoel speelt een sterkere rol dan het redelijke. Woorden kunnen je diep raken. Je houdt je gevoelens vaak verborgen, maar als je voor iets of iemand gaat, dan is het ook volledig en met een intensiteit, die niet voor iedereen gemakkelijk is en door anderen soms als obsessief ervaren kan wor den. Je wilt een Schorpioen niet als vijand hebben! De laatste helft van oktober is een periode waarin deze opperste concentratie gericht kan worden op zaken als carrière en structuur. Als er op dit gebied iets om een grondige transformatie vraagt, dan is nu de tijd om dat aan te pakken. 'When the going gets tough, the tough get going', zou je motto kunnen zijn. Voor de liefde is het tot halverwege de maand een gunstige tijd. Als je geboren bent rond de twee de week van oktober is er zelfs kans op een intense ontmoeting op zielsniveau. JINNY THIELSCH ILLUSTRATIE: REMONA POORTMAN Jinny Thielsch is astrologe sinds haar jeugd. Daar naast is ze Feng Shui Consultant en Tao Geomantic Master. Ze geeft consulten voor particulieren en bedrijven. Tel. 020 77 818 66. www.vitalspaces.net, fengshuispaces@gmail.com OKTOBER05 Nog geen maand open en nu al één van de hotspots in Amsterdam: Harewood Bakery. Harewood Bakery verkoopt doughnuts van natuurlijke en eerlijke ingrediënten. Want écht goede doughnuts van écht goede dough, dat bestond nog niet in Nederland. De stille kracht achter Harewood Bakery is doughnutfanaat (en Indo) Kim Hasebos (35). Dankzij haar Indische oma en moeder bakt ze al haar hele leven. 'Ik herinner me nog heel goed hoe mijn Indische oma spekkoek bakte. Pas geleden nog, vertelde mijn moeder dat Oma de Korte tijdens de Japanse bezetting in Batavia geld verdien de door taarten uit huis te verkopen. Pre cies datzelfde heb ik ook gedaan voordat ik mijn zaak kocht! Met mijn moeder bakte ik ook altijd. Samen op zondagen apple crumble maken.' En wat is de 'Indischte' doughnut in Kims assortiment? 'Voor mij is dat toch de crème brülée-doughnut, omdat die mij zo doet denken aan de apple crumble van mijn moeder vroeger, met heerlijke custard.' Harewood Bakery, Albert Cuypstraat 62, Amsterdam, www.harewoodbakery.nl. Lily Kloots-Touwen - al langer abonnee van Moesson dan het blad bestaat - stuurde een leuke foto van klas 2B van de Salemba HBS Batavia uit 1940. Dit zijn de namen die zij zich herinnert. Staande bovenste rij: Frits Hannibal, Wietje, leraar Engels Van Eyseren, Walter Terwey, Grace Dettingmeyer. Tweede rij: Sylvie van Konijnenburg, Sri Oemiati, Betsy Koomans, Gien Teng, Corry Kamil Zittend: Liem Hiang No en Lily Touwen zelf. Reacties graag naar Lily Kloots-Touwen: 010 - 43 43 172. Moesson #4 oktoher indd 5 27-09-16 1R-43

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2016 | | pagina 5