Schorpioen
INDOUGHNUT
(24 OKTOBER T/M 22 NOVEMBER)
Schorpioen valt onder de Watertekens. Het element
Water is in de astrologie het tegengestelde van het
element Lucht, het rationele denken. Verwacht in
een conflict niet, dat een Schorpioen altijd voor rede
vatbaar is. Het gevoel speelt een sterkere rol dan het
redelijke. Woorden kunnen je diep raken. Je houdt
je gevoelens vaak verborgen, maar als je voor iets
of iemand gaat, dan is het ook volledig en met een
intensiteit, die niet voor iedereen gemakkelijk is en
door anderen soms als obsessief ervaren kan wor
den. Je wilt een Schorpioen niet als vijand hebben!
De laatste helft van oktober is een periode waarin
deze opperste concentratie gericht kan worden op
zaken als carrière en structuur. Als er op dit gebied
iets om een grondige transformatie vraagt, dan is nu
de tijd om dat aan te pakken. 'When the going gets
tough, the tough get going', zou je motto kunnen
zijn. Voor de liefde is het tot halverwege de maand
een gunstige tijd. Als je geboren bent rond de twee
de week van oktober is er zelfs kans op een intense
ontmoeting op zielsniveau.
JINNY THIELSCH ILLUSTRATIE: REMONA POORTMAN
Jinny Thielsch is astrologe sinds haar jeugd. Daar
naast is ze Feng Shui Consultant en Tao Geomantic
Master. Ze geeft consulten voor particulieren en
bedrijven. Tel. 020 77 818 66. www.vitalspaces.net,
fengshuispaces@gmail.com
OKTOBER05
Nog geen maand open en nu al één van de
hotspots in Amsterdam: Harewood Bakery.
Harewood Bakery verkoopt doughnuts van
natuurlijke en eerlijke ingrediënten. Want
écht goede doughnuts van écht goede
dough, dat bestond nog niet in Nederland.
De stille kracht achter Harewood Bakery
is doughnutfanaat (en Indo) Kim Hasebos
(35). Dankzij haar Indische oma en moeder
bakt ze al haar hele leven. 'Ik herinner
me nog heel goed hoe mijn Indische oma
spekkoek bakte. Pas geleden nog, vertelde
mijn moeder dat Oma de Korte tijdens de
Japanse bezetting in Batavia geld verdien
de door taarten uit huis te verkopen. Pre
cies datzelfde heb ik ook gedaan voordat
ik mijn zaak kocht! Met mijn moeder bakte
ik ook altijd. Samen op zondagen apple
crumble maken.'
En wat is de 'Indischte' doughnut in Kims
assortiment? 'Voor mij is dat toch de
crème brülée-doughnut, omdat die mij
zo doet denken aan de apple crumble
van mijn moeder vroeger, met heerlijke
custard.' Harewood Bakery, Albert Cuypstraat
62, Amsterdam, www.harewoodbakery.nl.
Lily Kloots-Touwen - al langer abonnee van Moesson dan het blad bestaat - stuurde een
leuke foto van klas 2B van de Salemba HBS Batavia uit 1940. Dit zijn de namen die zij
zich herinnert. Staande bovenste rij: Frits Hannibal, Wietje, leraar Engels Van Eyseren,
Walter Terwey, Grace Dettingmeyer. Tweede rij: Sylvie van Konijnenburg, Sri Oemiati,
Betsy Koomans, Gien Teng, Corry Kamil Zittend: Liem Hiang No en Lily Touwen zelf.
Reacties graag naar Lily Kloots-Touwen: 010 - 43 43 172.
Moesson #4 oktoher indd 5
27-09-16 1R-43