Toemis boerenkool
un een
moou
~>lgorde toe un de
Us maar nog stee
jven tot
32 MOESSON
Moesson #8 februari 2017.indd 32 25-01-17 13:51
t/v ycsv&j.
ds een mooie
BENODIGDHEDEN
3 eetlepels zonnebloemolie 3 teentjes knoflook
(fijngesneden) 3 sjalotjes (fijngesneden)
Rode en groene lombok, fijngesneden, of 1 a
2 eetlepels sambal oelek stukje trassi 5
salamblaadjes, gewassen 3 stengels sereh,
gekneusd en geknoopt Oedang kering
(ingeweekt) Gamba's middelgroot 500 gram,
schoongemaakt (spek of tonijn, diambai mag
ook) Voorgesneden verse boerenkool 1 kg
1,5 dl santen M> bouillonblokje 1-3 tomaten in
stukken Water Zout Suiker
BEREIDING
Laat de olie in een grote wadjan heet worden.
Fruit hierin de sjalotjes en knoflook mooi glazig.
Voeg de ingrediënten op volgorde toe in de
pan en schep alles steeds goed om. Erbij blijven
tot de boerenkool gaar is, maar nog steeds een
mooie groene kleur heeft. De boerenkool mag
een beetje in het kookvocht liggen, maar niet
te nat zijn. Serveren met warme witte rijst en
homemade sambal.