Toemis boerenkool un een moou ~>lgorde toe un de Us maar nog stee jven tot 32 MOESSON Moesson #8 februari 2017.indd 32 25-01-17 13:51 t/v ycsv&j. ds een mooie BENODIGDHEDEN 3 eetlepels zonnebloemolie 3 teentjes knoflook (fijngesneden) 3 sjalotjes (fijngesneden) Rode en groene lombok, fijngesneden, of 1 a 2 eetlepels sambal oelek stukje trassi 5 salamblaadjes, gewassen 3 stengels sereh, gekneusd en geknoopt Oedang kering (ingeweekt) Gamba's middelgroot 500 gram, schoongemaakt (spek of tonijn, diambai mag ook) Voorgesneden verse boerenkool 1 kg 1,5 dl santen M> bouillonblokje 1-3 tomaten in stukken Water Zout Suiker BEREIDING Laat de olie in een grote wadjan heet worden. Fruit hierin de sjalotjes en knoflook mooi glazig. Voeg de ingrediënten op volgorde toe in de pan en schep alles steeds goed om. Erbij blijven tot de boerenkool gaar is, maar nog steeds een mooie groene kleur heeft. De boerenkool mag een beetje in het kookvocht liggen, maar niet te nat zijn. Serveren met warme witte rijst en homemade sambal.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 32