Sop katjang hidjau BEREIDING: Deze sop katjang hidjau (niet verwarren met de zoete boeboer katjang hidjau) is de Indi sche variant van erwtensoep. Door de ossen staart is de smaak van de soep extra krachtig. BENODIGDHEDEN: Voor de ossenstaartbouillon 1,5 liter water 3 stukken ossenstaart 3 kleine uien gesnipperd 3 tenen knoflook gesnipperd snufje nootmuskaat vers geraspt 3 laurier bladeren 3 kruidnagels (desgewenst kneuzen) 1 tomaat 2 runderbouillonblokjes witte peper naar smaak, versgemalen zout Voor de soep: 500 gram katjang hidjau 3 aardappelen geschild, in blokjes gesneden 3 kleine prei in ringen 1 grote winterwortel, in blokjes gesneden 1 bos selderij Maak de katjang hidjau mooi schoon, verwijder gruis en losse velletjes. Was de katjang hidjau en laat ze één nacht in koud water wellen. Doe de stukken ossenstaart in de soeppan. Voeg uien, knoflook, nootmuskaat, kruidnagel, laurierbladeren, tomaten en runderbouillonblok jes toe, samen met de helft van de prei. Doe 1,5 liter kokend water erbij. Hoeveelheid peper en zout naar smaak. Laat dit trekken voor minstens 3 uur, totdat het vlees van het bot afvalt. Spoel de gewelde katjang hidjau schoon en doe het in de soeppan met de ossenstaartbouillon. Laat dit een half uur op zacht vuur meekoken. Het laatste half uurtje de aardappelen, wortelen en de rest van de prei en de helft van de bos selderij in de pan toe voegen. Snijd van de ossenstaart de mooie stukjes vlees af en doe die weer terug in de pan. Serveer de sop katjang hidjau met warme rijst, gegarneerd met homemade sambal, djambal (of plakjes rook worst), vers gesneden selderij en bawang goreng. FEBRUARI l 33 Moesson #8 februari 2017.indd 33 25-01-17 13:51

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 33