Nasi goreng Bogor Roedjak manis Tempé batjam CULINAIRIMAKAN! BENODIGDHEDEN (voor 4) 250 gram kipfilet 10 rode sjalotten 3 teentjes knoflook 2 rode lomboks V dl zonnebloemolie 100 gram kleine garnalen Gekookte witte rijst 5 lente-uitjes 4 eetlepels ketjap manis 3 eetlepels ketjap ikan Zout en peper naar smaak VOOR DE GARNERING: Gefruite uitjes 4 stukken gebakken kip 4 spiegeleieren Plakjes komkommer Schijfjes tomaat BEREIDING Snijd de kipfilet in kleine stukjes, pel de sjalot ten en knoflook en snijd ze zeer fijn. Was en haal de steeltjes van de lomboks en snijd deze schuin zoals snijbonen. Laat in een wadjan de olie heet worden en fruit hierin eerst de stukjes kipfilet, daarna de gesneden sjalotjes, knoflook en lomboks. Voeg hierbij de gar nalen, daarna de gekookte witte rijst en roer alles goed dooreen. Was de lente-uitjes, snijd deze fijn en voeg ze bij de rijst. Roer de beide ketjaps er doorheen en breng het op smaak met zout en peper. Serveer de nasi goreng in een schaal en strooi er wat gefruite uitjes over. Garneer de schaal met de stukken gebakken kip, spiegelei, komkommer en tomaat. BENODIGDHEDEN 1 jonge mangga 1 jonge papaja 1 zure appel V komkommer 1 kleine verse ananas V meloen 3 rode lomboks 3 tjabé rawits 2 schijfjes goela djawa 2 theelepels assem Zout naar smaak V dl water BEREIDING Schil en was al het fruit en snijd het in dunne plakjes. Maak dan de saus als volgt: was en haal de steeltjes van de lomboks en rawits en snijd ze in stukken. Wrijf deze twee ingredi- enten samen met de goela djawa fijn in een tjobek en voeg hierbij de assem, zout en het water. Vermeng alles goed dooreen. Schep het fruit op een bordje en giet wat van de saus er overheen. Saus apart serveren mag natuurlijk ook! BENODIGDHEDEN 1 blok tempé 3 teentjes knoflook 1 stuk koenjit van 5 centimeter Zout naar smaak V liter gekookt water Zonnebloemolie om te frituren BEREIDING Snij de tempé in plakken, niet te dun of te dik en doe ze in een schaal. Pel de knoflook en haal het velletje van de koenjit. Wrijf de koenjit en knoflook samen met wat zout in een tjobek fijn. Giet hierover gekookt water en vermeng het goed doorheen. Giet dit over de plakjes tempé en laat de tempé ongeveer een uur marineren. Verhit in een wadjan de zonne bloemolie en fruit hierin de gemarineerde tempé goudbruin. Laat hierna de tempé goed uitlekken op keukenpapier. MAART35 Moesson #9 maart 2017.indd 35 21-02-17 15:35

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 35