Tante Bea's touch
Laksa
van
Sarinandé op de TTF
In 1977 begon Beatrice Sih uit Semarang in het Haagse Bezuidenhout een toko met een paar
tafels. Veertig jaar later is Indonesisch restaurant Sarinandé nog altijd een begrip in Den Haag.
Tijdens lunchtijd is de zaak afgeladen met ambtenaren van de nabijgelegen ministeries. Ook de
rechters en advocaten uit het Paleis van Justitie komen er graag.
Vijftien jaar geleden nam zoon Billy Sih de zaak over en hij houdt de recepten van zijn moeder in
ere. Er wordt alleen gekookt met verse kruiden. Goed Indisch koken is geen kwestie van precies
afwegen, zegt Billy. Want dan lukt het niet. Het geheim van zijn moeder was kira-kira met vaste
hand. Tante Bea kookte consistent, zegt Billy's partner Irda. Het vergde heel wat oefening om dat
onder de knie te krijgen, maar het is gelukt. Wie het resultaat wil proeven is van harte welkom op
Adelheidstraat 53!
www.sarinande.nl
Sarinandé is al jarenlang actief op de Tong Tong Fair met de onder pasargangers alom bekende
Saté Bar: een begrip op het Malieveld. Dit jaar biedt Sarinandé een jubileummenu aan in de Hos-
piltality Lounge De Harmonie: laksa, ikan padang, nasi liwet daoen pisang en nasi lemak (5 juni).
www.tongtongfair/culinaire-arrangementen/sarinande
BENODIGDHEDEN
Grote garnalen Kipfilet Kippenbouillon
Kokosmelk Laksa/rijstmie Een weinig
groente naar keuze, bv taugé Bosui (in
dunne ringetjes) Fijngesneden ui
Voor de boemboe:
Sereh Knoflook Trassi Chilivlokken
Ketoembar Laos Verse Gember
Zonnebloemolie
BEREIDINGSWIJZE:
Meng alle ingrediënten voor de boemboe
met de staafmixer tot een pasta. Doe olie in
een grote soeppan. Verhit de olie en voeg de
gehakte ui toe. Bak de ui ongeveer 2 minuten.
36 MOESSON