Tante Bea's touch Laksa van Sarinandé op de TTF In 1977 begon Beatrice Sih uit Semarang in het Haagse Bezuidenhout een toko met een paar tafels. Veertig jaar later is Indonesisch restaurant Sarinandé nog altijd een begrip in Den Haag. Tijdens lunchtijd is de zaak afgeladen met ambtenaren van de nabijgelegen ministeries. Ook de rechters en advocaten uit het Paleis van Justitie komen er graag. Vijftien jaar geleden nam zoon Billy Sih de zaak over en hij houdt de recepten van zijn moeder in ere. Er wordt alleen gekookt met verse kruiden. Goed Indisch koken is geen kwestie van precies afwegen, zegt Billy. Want dan lukt het niet. Het geheim van zijn moeder was kira-kira met vaste hand. Tante Bea kookte consistent, zegt Billy's partner Irda. Het vergde heel wat oefening om dat onder de knie te krijgen, maar het is gelukt. Wie het resultaat wil proeven is van harte welkom op Adelheidstraat 53! www.sarinande.nl Sarinandé is al jarenlang actief op de Tong Tong Fair met de onder pasargangers alom bekende Saté Bar: een begrip op het Malieveld. Dit jaar biedt Sarinandé een jubileummenu aan in de Hos- piltality Lounge De Harmonie: laksa, ikan padang, nasi liwet daoen pisang en nasi lemak (5 juni). www.tongtongfair/culinaire-arrangementen/sarinande BENODIGDHEDEN Grote garnalen Kipfilet Kippenbouillon Kokosmelk Laksa/rijstmie Een weinig groente naar keuze, bv taugé Bosui (in dunne ringetjes) Fijngesneden ui Voor de boemboe: Sereh Knoflook Trassi Chilivlokken Ketoembar Laos Verse Gember Zonnebloemolie BEREIDINGSWIJZE: Meng alle ingrediënten voor de boemboe met de staafmixer tot een pasta. Doe olie in een grote soeppan. Verhit de olie en voeg de gehakte ui toe. Bak de ui ongeveer 2 minuten. 36 MOESSON

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 36