Ketoprak
Ajam ketjap met
groene peper
Nasi koening
BENODIGDHEDEN
Pindasaus:
100 gram geroosterde pinda's 50 gram
geroosterde cashews 10 gram gesneden
lombok, zaadloos 10 gram gesneden tiabé
rawit, zaadloos 3 teentjes knoflook 15 gram
palmsuiker water ketiap manis scheutie
limoensap
Salade:
blokjes tahoe, gebakken taugé, geblancheerd
soeoen, gekookt en zacht kroepoek
BEREIDING
Meng de pinda's, cashews, pepers en knoflook
in een blender. Voeg wat water toe wanneer
nodig. Voeg de palmsuiker, ketjap manis en wat
limoensap toe. Eventueel wat zout naar smaak.
Serveer de soeoen, tahoe en taugé samen met
wat kroepoek en de pindasaus erover of erbij.
BENODIGDHEDEN
Moesson #1 juli 2017.indd 36 {ffi} 23-06-17 18:05
250 gram kip 5 gram knoflook, grof gesneden
3 gram zout 1 gram witte peper olie om in
te bakken
Voor de boemboe:
15 gram knoflook grof gesneden 10 gram
gember, gesneden 35 gram ui, grof gesneden
40 gram groene pepers, zaadloos en grof
gesneden 80 gram tomaat, grof gesneden
45 gram ketchup 90 gram ketiap manis 150
gram water 20 gram boter 5 gram zout 15
gram aziin
BEREIDING
Wriif de kip in met de knoflook, zout en peper
en laat even intrekken. Verhit de olie en bak de
kip heel lichtbruin. Zet de kip apart.
Verhit een pan, voeg boter toe en fruit hierin
zachties de knoflook en gember totdat de
geuren vriikomen. Voeg de kip toe, de ketiap,
de ketchup en wat water. Goed roeren. Voeg
dan de ui, pepers en tomaten toe. Even goed
aan de kook brengen en dan serveren.
BENODIGDHEDEN
800 gram riist, gewassen 10 gram koeniit,
fiingewreven of in poedervorm 800 gram
kokosmelk 6 daoen dieroek 4 daoen pandan
3 stengels sereh, gekneusd 14 gram zout
BEREIDING
Was de riist en kook hem zoals ie gewend
bent, met alle ingrediënten aan het water
toegevoegd.