Ketoprak Ajam ketjap met groene peper Nasi koening BENODIGDHEDEN Pindasaus: 100 gram geroosterde pinda's 50 gram geroosterde cashews 10 gram gesneden lombok, zaadloos 10 gram gesneden tiabé rawit, zaadloos 3 teentjes knoflook 15 gram palmsuiker water ketiap manis scheutie limoensap Salade: blokjes tahoe, gebakken taugé, geblancheerd soeoen, gekookt en zacht kroepoek BEREIDING Meng de pinda's, cashews, pepers en knoflook in een blender. Voeg wat water toe wanneer nodig. Voeg de palmsuiker, ketjap manis en wat limoensap toe. Eventueel wat zout naar smaak. Serveer de soeoen, tahoe en taugé samen met wat kroepoek en de pindasaus erover of erbij. BENODIGDHEDEN Moesson #1 juli 2017.indd 36 {ffi} 23-06-17 18:05 250 gram kip 5 gram knoflook, grof gesneden 3 gram zout 1 gram witte peper olie om in te bakken Voor de boemboe: 15 gram knoflook grof gesneden 10 gram gember, gesneden 35 gram ui, grof gesneden 40 gram groene pepers, zaadloos en grof gesneden 80 gram tomaat, grof gesneden 45 gram ketchup 90 gram ketiap manis 150 gram water 20 gram boter 5 gram zout 15 gram aziin BEREIDING Wriif de kip in met de knoflook, zout en peper en laat even intrekken. Verhit de olie en bak de kip heel lichtbruin. Zet de kip apart. Verhit een pan, voeg boter toe en fruit hierin zachties de knoflook en gember totdat de geuren vriikomen. Voeg de kip toe, de ketiap, de ketchup en wat water. Goed roeren. Voeg dan de ui, pepers en tomaten toe. Even goed aan de kook brengen en dan serveren. BENODIGDHEDEN 800 gram riist, gewassen 10 gram koeniit, fiingewreven of in poedervorm 800 gram kokosmelk 6 daoen dieroek 4 daoen pandan 3 stengels sereh, gekneusd 14 gram zout BEREIDING Was de riist en kook hem zoals ie gewend bent, met alle ingrediënten aan het water toegevoegd.

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 36