Bok choi met oestersaus Bolu harum manis 'Deze KLM-menu's hebben een hoog home-cooked, comfortfood gehalte. Als je ze proeft, heb je het gevoel weer thuis te komen.' CULINAIRlMAKAN! BENODIGDHEDEN 300 gram bok choi zout Voor de saus: 2,5 gram olie 8 gram oestersaus 28 gram water 4,5 gram suiker 3 gram gemalen witte peper BEREIDING Was de bok choi goed. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en blancheer de bok choi hier een minuutje in. Laat de bok choi goed uitlekken en leg op een schaal. Ver hit in een pan de olie en voeg de oestersaus, water, suiker en gemalen witte peper toe. Even roeren totdat de saus kookt. Haal van het vuur en giet de saus over de bok choi. BENODIGDHEDEN 175 ml water 125 gram palmsuiker 220 gram bloem 2M? gram bakpoeder 2M? gram baking Soda 120 gram eieren 100 gram suiker 2M? gram emulgator (bij de toko, tbm van Koepoe Koepoe) 30 gram gesmolten boter 4 gram vanille 200 gram banaan of bakbanaan, in dunne plakjes bakvormpjes stoompan BEREIDING Kook het water met de palmsuiker totdat deze is opgelost en een siroopachtige substantie is. Mix in een kom alle droge ingrediënten samen. Zorg dat de stoompan klaar is voor gebruik en zet de vormpjes vast klaar. Klop de suiker, de emulgator en eieren totdat het beslag dat van je garde afloopt als een dik lint zo'n 3-4 seconden z'n vorm behoudt voordat het weer in het mengsel verdwijnt: ribbon stage noe men we dat. Voeg de vanille, gesmolten boter en palmsuikersiroop toe aan het beslag. Voeg dan heel langzaam in 5 of 6 keer het bloem mengsel toe aan het beslag met een spatel, deze techniek noemen we spatelen of vouwen. Verdeel het mengsel over de vormpjes, leg een plakje banaan erbovenop en stoom de bolu harum manis zo'n 15 minuten. JULI 37 23-06-17 18:05 Moesson #1 juli 2017.indd 37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 37