Bok choi met
oestersaus
Bolu harum manis
'Deze KLM-menu's hebben een hoog
home-cooked, comfortfood gehalte. Als je ze
proeft, heb je het gevoel weer thuis te komen.'
CULINAIRlMAKAN!
BENODIGDHEDEN
300 gram bok choi zout Voor de saus:
2,5 gram olie 8 gram oestersaus 28 gram
water 4,5 gram suiker 3 gram gemalen witte
peper
BEREIDING
Was de bok choi goed. Breng een ruime pan
met water en zout aan de kook en blancheer
de bok choi hier een minuutje in. Laat de bok
choi goed uitlekken en leg op een schaal. Ver
hit in een pan de olie en voeg de oestersaus,
water, suiker en gemalen witte peper toe. Even
roeren totdat de saus kookt. Haal van het vuur
en giet de saus over de bok choi.
BENODIGDHEDEN
175 ml water 125 gram palmsuiker 220
gram bloem 2M? gram bakpoeder 2M? gram
baking Soda 120 gram eieren 100 gram
suiker 2M? gram emulgator (bij de toko, tbm
van Koepoe Koepoe) 30 gram gesmolten
boter 4 gram vanille 200 gram banaan of
bakbanaan, in dunne plakjes bakvormpjes
stoompan
BEREIDING
Kook het water met de palmsuiker totdat deze
is opgelost en een siroopachtige substantie is.
Mix in een kom alle droge ingrediënten samen.
Zorg dat de stoompan klaar is voor gebruik
en zet de vormpjes vast klaar. Klop de suiker,
de emulgator en eieren totdat het beslag dat
van je garde afloopt als een dik lint zo'n 3-4
seconden z'n vorm behoudt voordat het weer
in het mengsel verdwijnt: ribbon stage noe
men we dat. Voeg de vanille, gesmolten boter
en palmsuikersiroop toe aan het beslag. Voeg
dan heel langzaam in 5 of 6 keer het bloem
mengsel toe aan het beslag met een spatel,
deze techniek noemen we spatelen of vouwen.
Verdeel het mengsel over de vormpjes, leg
een plakje banaan erbovenop en stoom de
bolu harum manis zo'n 15 minuten.
JULI 37
23-06-17 18:05
Moesson #1 juli 2017.indd 37