Farah Quinn CULINAIRIMAKAN! Quinn op TransTV en Asian Food Channel, werd ze de publiekslieveling van Indonesië. Farah Quinn is de eerste Indonesische ambassadeur waar KLM mee samen werkt. 'Mijn missie is niet alleen om de Indonesische cuisine wereldwijd bekend te maken, maar ook om dat 'welkom thuis'-gevoel te geven aan Indonesiërs die weer terugvliegen naar hun land. Alle menu's die worden geserveerd bij KLM zijn gebaseerd op het eten waar ik mee opgroeide. De Indonesische keuken is Als klein meisje stond Farah al liever in de keuken bij haar moeder, dan dat ze buiten speelde. Naar haar vaders wens studeerde ze Finance aan de Indiana University van Pennsylvania, maar greep daarna haar kans voor de kickstart van haar culinaire carrière. Ze studeerde aan het Pittsburg Culinary Institute en haar carrière sneeuwbalde vooruit met als hoogtepunt de opening van haar eigen restaurant Camus in Phoenix. En toen kwam tv. Met haar programma's Ala Chef en With Farah redelijk bekend; iedereen kent wel nasi goreng of sateh. Maar de gerechten van waar ik vandaan kom, uit Zuid-Sumatra, die zijn vrijwel onbekend. Ik verzamelde alle recepten van de favoriete gerechten uit mijn jeugd; sommige komen rechtstreeks van mijn moeder. Deze KLM-menu's hebben dus een hoog home- cooked, comfortfood gehalte. Als je ze proeft, heb je het gevoel weer thuis te komen.' www.farahquinn.com JULI 39 Moesson #1 juli 2017.indd 39 23-06-17 18:05

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 39