J Handjevol m VOORWOORD 0 0 Tijdens de tweede emancipatiegolf in de jaren tachtig besloot mijn moeder ook te gaan werken. Dat betekende dat ze in het weekend het avondeten voor de komende werkweek voorbereidde. Op de dag zelf kookten mijn broertje, mijn vader of ik dan de maaltijd helemaal af naar de aanwijzingen die ze had achtergelaten. Steevast besloot mijn vader dan om een allerlaatste finishing touch aan een gerecht te geven door er een handjevol pinda's aan toe te voegen. Ook al smeekten we hem om het niet te doen, hij kon het niet laten. Sajoer bajem, Indische bruine bonensoep: pinda's er in. Zomaar een jeugdherinnering die weer naar boven kwam toen ik Moessons prachtige culinaire rubriek van deze maand zag. Als mijn vader toen had geweten wat je allemaal van pinda's en pindakaas kan maken! Verder nog veel meer interessants in dit nummer: we mochten alvast een kijkje nemen in de Asian Library in Leiden die 14 september officieel opent en de grootste collectie op het gebied van Indonesië ter wereld heeft. We hebben een van de weinige Indo's in de bouw te pakken gekregen: Martinus van Milt en we spraken met singer-songwriter Annabel Laura. Haar debuut- cd verschijnt eind deze maand. Prachtig gewoon; ik luister hem een paar keer per dag. Marjolein van Asdonck Hoofdredacteur SEPTEMBER 05 Moesson #3 september 2017.indd 5 28-08-17 14:59

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2017 | | pagina 5