J
Handjevol
m
VOORWOORD
0
0
Tijdens de tweede emancipatiegolf in de jaren tachtig besloot mijn moeder
ook te gaan werken. Dat betekende dat ze in het weekend het avondeten
voor de komende werkweek voorbereidde. Op de dag zelf kookten mijn
broertje, mijn vader of ik dan de maaltijd helemaal af naar de aanwijzingen
die ze had achtergelaten. Steevast besloot mijn vader dan om een
allerlaatste finishing touch aan een gerecht te geven door er een handjevol
pinda's aan toe te voegen. Ook al smeekten we hem om het niet te doen, hij
kon het niet laten. Sajoer bajem, Indische bruine bonensoep: pinda's er in.
Zomaar een jeugdherinnering die weer naar boven kwam toen ik Moessons
prachtige culinaire rubriek van deze maand zag. Als mijn vader toen had
geweten wat je allemaal van pinda's en pindakaas kan maken!
Verder nog veel meer interessants in dit nummer: we mochten alvast een
kijkje nemen in de Asian Library in Leiden die 14 september officieel opent
en de grootste collectie op het gebied van Indonesië ter wereld heeft. We
hebben een van de weinige Indo's in de bouw te pakken gekregen: Martinus
van Milt en we spraken met singer-songwriter Annabel Laura. Haar debuut-
cd verschijnt eind deze maand. Prachtig gewoon; ik luister hem een paar
keer per dag.
Marjolein van Asdonck Hoofdredacteur
SEPTEMBER 05
Moesson #3 september 2017.indd 5
28-08-17 14:59