Nasi goreng
Pepesan met
miso mayonaise en
Japanse rijst
(voor de schuim van pandan)
Miso mayonaise
BENODIGDHEDEN
1 liter kokosmelk 1 pandanblad 1 sjalot 1
cm gember 1 stengel sereh 1 rood lombok
pepertje zout en peper limoen voor sap
1 cm verse laos sifon met patronen
BEREIDING
Snijd de sjalot, gember, het lombok pepertje
en de laos. Sla met de achterkant van een
mes op de sereh zodat de smaken goed vrij
kunnen komen. Fruit alles aan en blus af met
de kokosmelk. Voeg het pandanblad toe en
laat een half uur zachtjes koken. Dek de pan af
met vershoudfolie en laat afkoelen. Wanneer
het geheel is afgekoeld, passeer door een zeef.
Breng op smaak met zout, peper en limoen
sap. Doe de massa in een sifon en draai hier 2
patronen op. Schud goed voor gebruik.
BENODIGDHEDEN
(voor de gepofte wilde rijst)
wilde rijst zonnebloemolie zout
BEREIDING
Verhit ruim olie in een pan. Wanneer de olie
heet is (200-220 graden) pof je de rijst snel in
de olie. Plaats op keukenpapier zodat het vet
af kan lekken en bestrooi met zout. Serveer de
gepofte wilde rijst op het pandanschuim.
BENODIGDHEDEN
6 gerookte makrelen (12 filets) 3 pandan-
bladeren 500 gram trostomaten koriander
wortel 6 pepertjes 1 sjalot 2 tenen knoflook
limoenrasp limoensap
BEREIDING
Snipper de sjalot en hak de knoflook en kori
anderwortel en pepertjes fijn en fruit deze aan.
Snijd de tomaat in grove stukken en voeg aan
het aangefruite mengsel toe. Laat het geheel
op middelhoog vuur rustig sudderen en een
beetje aanbakken. Schraap het steeds los van
de bodem. Laat het geheel tot de helft inkoken.
Voeg de citroenrasp en het sap toe en laat
vervolgens het mengsel afkoelen. Wanneer het
mengsel is afgekoeld, smeer je de filets er mee
in. Plaats op de filets een pandanblad en druk
de filets op elkaar. Pak deze vervolgens in met
aluminiumfolie en gaar op de barbecue.
BENODIGDHEDEN
1 eieren 5 gram appelazijn 10 gram sushiazijn
1 1/2 eetlepel miso 1 theelepel tabasco Zout
en peper 4 dl zonnebloemolie
BEREIDINGSWIJZE
Doe de eieren, miso, appelazijn, sushiazijn en
tabasco samen in een blender en laat zacht
jes draaien. Voeg rustig de zonnebloemolie
toe aan de massa. Let op: de olie moet door
de mayonaise worden opgenomen. Wanneer
de olie te snel wordt toegevoegd kan deze
schiften.
JANUARI 35
Moesson #7 januari 2018 KOPIE2.indd 35
23-12-17 15:24