Cinta Coffee Cinta Coffee Indo-Tosti IndoMie Leurs Cinta Coffee Special-T CULINAIRlMAKAN! Een koffiebar en een eerlijke kopi tubruk bestellen? Bij Cinta Coffee in Rotterdam kan het. 'Als het om eten gaat, staat Rotterdam op nummer 1', zegt ondernemer Guido Leurs. En hij kan het weten, want hij schreef de internationale reisgids Discover my city, Rotterdam met [ker veel aandacht voor de culinaire kant van Rotterdam. Ook organiseert hij foodtours voor Aggers en bloggers. Cinta Coffee is Guido gestart omdat hij (tussen de 177 andere nationalitei- in Rotterdam) de Indonesische cultuur wilde promoten, maar nu eens niet via een traditionele toko of restaurant. 'Het belangrijkste in onze cultuur, ook in ons gezin vroeger thuis, is eten.' In zijn koffiebar serveert hij onder meer huisgemaakte spekkoek, pandancake en kue lapis. Vrijwel alle lunchgerechten en taarten in zijn zaak maakt hij zelf volgens familierecepten. Het duurde even voordat hij ze onder de knie had, maar inmiddels kent hij alle recepten uit zijn hoofd. Ook verkoopt Guido een mooi assortiment geïmporteerde Indonesische koffiebonen, teh botol en rantangs. Het is echt een beetje thuiskomen bij Cinta Coffee. Cinta Coffee Coolsingel 83 in Rotterdam (1e verdieping INCONCEPT store) cintacoffee.nl BENODIGDHEDEN Speltbrood Jonge 48+ kaas Plakjes kipfilet Zakje boemboe voor rendang 1 lente ui Ketjap manis Seroendeng Gebakken uitjes Komkommer Kroepoek Kiemgroenten Limoen Rawit BEREIDING Pak twee sneetjes brood en smeer de rendang kruiden aan de binnenkant van het brood. Leg twee halve plakjes kaas op de ene helft van het brood. Strooi een klein beetje lente-uitjes op de kaas met daarboven twee plakjes kipfi let. Leg als laatste nog 1 half plakje kaas boven. Plaats de andere helft van het brood met de rendang kant op de kaas en gril de tosti totdat de kaas gesmolten is. Plaats op een klein bord een beetje kiem- groenten, dungesneden komkommer, een partje limoen en kroepoek. Snij de tosti diago naal en leg deze op het bord. Giet de ketjap manis over de tosti en strooi de seroendeng, gebakken uitjes en dungesneden lente-uitjes bovenop. Als finishing touch een stukje rawit op de tosti. Genieten maar! BENODIGDHEDEN 1 pakje Indomie chicken 2 mini paksoi 30 gram geraspte wortel 50 gram taugé (klein handje) 1 lente ui (fijn gesnipperd) 1 kleine rawit Gebakken uitjes (naar smaak) Zout (naar smaak) Peper (naar smaak) Ketjap manis Zonnebloemolie Kroepoek Huisgemaakte familiekruiden BEREIDING Breng een kleine pan met water aan de kook en voeg de Indomie toe. Kook voor 3 minuten tot het gaar is. Zodra het gaar is de Indomie afgieten in een vergiet. Meng het zakje kruiden (zonder de chili) met een klein scheutje zonne bloemolie samen met de noodles. Giet een klein scheutje zonnebloemolie in een wok en voeg de paksoi, wortel en taugé toe. Zout, peper en ketjap manis naar smaak toevoegen. Wok alles voor 2 min goed door elkaar heen. Doe de Indomie in een kleine kom en leg de groenten op een klein stapeltje bovenop. Snij de lente-ui in dunne reepjes en strooi dit er overheen samen met de gebakken uitjes. Plaats daarna een klein handje kroepoek met de rawit er bovenop. BENODIGDHEDEN 1 stengel sereh 1 djeroek poeroet 1 kleine rawit 1 plakje gember hoog theeglas BEREIDING Doe de ingrediënten in een hoog theeglas en schenk het kokend water erbij. Eventueel wat palmsuiker naar smaak toevoegen. FEBRUARI 37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2018 | | pagina 37