Cinta Coffee
Cinta Coffee
Indo-Tosti
IndoMie Leurs
Cinta Coffee
Special-T
CULINAIRlMAKAN!
Een koffiebar en een eerlijke kopi tubruk bestellen? Bij Cinta Coffee in Rotterdam
kan het. 'Als het om eten gaat, staat Rotterdam op nummer 1', zegt ondernemer Guido Leurs.
En hij kan het weten, want hij schreef de internationale reisgids Discover my city, Rotterdam met
[ker veel aandacht voor de culinaire kant van Rotterdam. Ook organiseert hij foodtours voor
Aggers en bloggers. Cinta Coffee is Guido gestart omdat hij (tussen de 177 andere nationalitei-
in Rotterdam) de Indonesische cultuur wilde promoten, maar nu eens niet via een traditionele
toko of restaurant. 'Het belangrijkste in onze cultuur, ook in ons gezin vroeger thuis, is eten.' In
zijn koffiebar serveert hij onder meer huisgemaakte spekkoek, pandancake en kue lapis. Vrijwel
alle lunchgerechten en taarten in zijn zaak maakt hij zelf volgens familierecepten. Het duurde
even voordat hij ze onder de knie had, maar inmiddels kent hij alle recepten uit zijn hoofd. Ook
verkoopt Guido een mooi assortiment geïmporteerde Indonesische koffiebonen, teh botol en
rantangs. Het is echt een beetje thuiskomen bij Cinta Coffee.
Cinta Coffee Coolsingel 83 in Rotterdam (1e verdieping INCONCEPT store) cintacoffee.nl
BENODIGDHEDEN
Speltbrood Jonge 48+ kaas Plakjes kipfilet
Zakje boemboe voor rendang 1 lente ui
Ketjap manis Seroendeng Gebakken uitjes
Komkommer Kroepoek Kiemgroenten
Limoen Rawit
BEREIDING
Pak twee sneetjes brood en smeer de rendang
kruiden aan de binnenkant van het brood. Leg
twee halve plakjes kaas op de ene helft van
het brood. Strooi een klein beetje lente-uitjes
op de kaas met daarboven twee plakjes kipfi
let. Leg als laatste nog 1 half plakje kaas boven.
Plaats de andere helft van het brood met de
rendang kant op de kaas en gril de tosti totdat
de kaas gesmolten is.
Plaats op een klein bord een beetje kiem-
groenten, dungesneden komkommer, een
partje limoen en kroepoek. Snij de tosti diago
naal en leg deze op het bord. Giet de ketjap
manis over de tosti en strooi de seroendeng,
gebakken uitjes en dungesneden lente-uitjes
bovenop. Als finishing touch een stukje rawit
op de tosti. Genieten maar!
BENODIGDHEDEN
1 pakje Indomie chicken 2 mini paksoi 30
gram geraspte wortel 50 gram taugé (klein
handje) 1 lente ui (fijn gesnipperd) 1 kleine
rawit Gebakken uitjes (naar smaak)
Zout (naar smaak) Peper (naar smaak)
Ketjap manis Zonnebloemolie Kroepoek
Huisgemaakte familiekruiden
BEREIDING
Breng een kleine pan met water aan de kook
en voeg de Indomie toe. Kook voor 3 minuten
tot het gaar is. Zodra het gaar is de Indomie
afgieten in een vergiet. Meng het zakje kruiden
(zonder de chili) met een klein scheutje zonne
bloemolie samen met de noodles.
Giet een klein scheutje zonnebloemolie in
een wok en voeg de paksoi, wortel en taugé
toe. Zout, peper en ketjap manis naar smaak
toevoegen. Wok alles voor 2 min goed door
elkaar heen.
Doe de Indomie in een kleine kom en leg de
groenten op een klein stapeltje bovenop.
Snij de lente-ui in dunne reepjes en strooi dit
er overheen samen met de gebakken uitjes.
Plaats daarna een klein handje kroepoek met
de rawit er bovenop.
BENODIGDHEDEN
1 stengel sereh 1 djeroek poeroet 1 kleine
rawit 1 plakje gember hoog theeglas
BEREIDING
Doe de ingrediënten in een hoog theeglas en
schenk het kokend water erbij. Eventueel wat
palmsuiker naar smaak toevoegen.
FEBRUARI 37