Vegan pasteitjes
Nangka in
ketjapsaus
Kokoskoekjes
CULINAIRlMAKAN!
A
Voor trouwe abonnees!
DE FOODIEBAG
VAN VANKA-KAWAT
ii
BENODIGDHEDEN
2 pakjes Spring Home Roti Paratha Plain
(vriesvak) 1 blik Nature's Charm young green
jackfruit 8 eetlepels olie 3 sjalotjes, klein
snijden 3 teentjes knoflook, fijn snijden 2
eetlepels palmsuiker 2 wortels, klein gesneden,
geblancheerd 2 stronkjes jonge prei, in halve
dunne ringen snijden, geblancheerd 5 takjes
selderij 1 nootmuskaat 4 eetlepels rijstmeel
100 cc water zout peper
BEREIDING
Verwarm de olie. Voeg de fijngesneden
sjalotjes toe en voeg daarna de uitgelekte en
geplozen nangka (jackfruit) toe. Roer alles
goed om. Bak de knoflookstukjes even mee
en voeg daarna de palmsuiker toe. Roerbak
de klein gesneden stukjes wortel, de in dunne
ringen gesneden prei en de fijn gesneden
selderij mee. Voeg 3 eetlepels rijstmeel toe,
houd de massa goed warm! Voeg de geraspte
nootmuskaat toe. Blijf roeren, voeg scheutje
voor scheutje het water toe en maak verder
op smaak met peper en zout. Laat de stevige
ragout afkoelen!
Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg
tien bevroren Roti Paratha's op het werkblad.
Plaats op één helft van de roti de ragout en
sla de andere helft erover. Druk met een vork
stevig de randen aaneen. Leg de halve maan
tjes op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Binnen 20 minuten zijn ze bruin gebakken.
Serveer warm met sambal djeroek, gemengd
met light soja.
Voor deze vegan nasi tjampoer heb ik kentang
goreng kerrie en sajoer toemis van witlof,
tomaat, rode puntpaprika en groene courgette
gemaakt. Als vleesvervanger bereidde ik jonge
nangka (young green jackfruit) in ketjap saus.
BENODIGDHEDEN
1 blik Nature's Charm young green jackfruit
1 witte ui in ringen gesneden 1 rode ui in
ringen gesneden Scheutje light soja 1
eetlepel gember knoflookpasta (Flower Brand)
1 eetlepel sambal peteh of 1 eetlepel sambal
badjak 6 eetlepels Kaki Tiga ketjap
sap van 1 limoen olie
BEREIDING
Laat de nangka uitlekken in een vergiet. Maak
van de knoflook gemberpasta, sambals, ketjap
en limoensap een marinade. Doe de nangka in
de marinade en laat ongeveer 1 uur intrekken.
Bak de uienringen glazig in 2 eetlepels olie.
Niet te ver doorbakken, anders worden ze te
bitter. Blus af met light soja. Haal de uienrin
gen uit de pan. Bak de gemarineerde nangka
in dezelfde pan, eventueel met wat extra olie.
Haal de stukken nangka van elkaar met een
vork. Schep goed om tot alles warm is, voeg
dan de uienringen weer toe.
Deze kokoskoekjes zijn heerlijk als tussen
doortje bij de koffie of als dessert. Ze zijn zo
gemaakt met maar drie ingrediënten!
BENODIGDHEDEN
1 blikje Nature's
Charm gecondenseerde
kokosmelk 300 gram biologische kokos
medium Snufje zout
BEREIDING
Meng de geraspte kokos door de kokosmelk en
voeg een snufje zout toe. Maak balletjes van
het kokosmengsel en leg ze op een bakplaat
met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200
graden. Plaats de koekjes in het midden van de
oven. Binnen 7 tot 11 minuten zijn de koekjes
krokant van buiten en zacht van binnen.
Tip: Voeg ook eens geraspte schil van een li
moen, citroen of sinaasappel toe met eventueel
iets extra sap van een citrusvrucht.
Tip 2: Voeg 1 of 2 theelepels spekkoekkruiden
toe!
Zoals elk jaar heeft Moesson op de Tong Tong Fair een
cadeautje voor haar trouwe abonnees. Vanka-Kawat is zo lief
geweest om weer een heerlijke foodiebag voor ons samen te
stellen met onmisbare Indische keukenproducten. Deze is op
vertoon van de adreswikkel met uw Moesson-abonneenum
mer op te halen in onze stand 1171 op de Grand Pasar.
Let op: op=op!
MEI 37
Moesson #11 mei 2018 V2.indd 37
25-04-18 15:39