Vegan pasteitjes Nangka in ketjapsaus Kokoskoekjes CULINAIRlMAKAN! A Voor trouwe abonnees! DE FOODIEBAG VAN VANKA-KAWAT ii BENODIGDHEDEN 2 pakjes Spring Home Roti Paratha Plain (vriesvak) 1 blik Nature's Charm young green jackfruit 8 eetlepels olie 3 sjalotjes, klein snijden 3 teentjes knoflook, fijn snijden 2 eetlepels palmsuiker 2 wortels, klein gesneden, geblancheerd 2 stronkjes jonge prei, in halve dunne ringen snijden, geblancheerd 5 takjes selderij 1 nootmuskaat 4 eetlepels rijstmeel 100 cc water zout peper BEREIDING Verwarm de olie. Voeg de fijngesneden sjalotjes toe en voeg daarna de uitgelekte en geplozen nangka (jackfruit) toe. Roer alles goed om. Bak de knoflookstukjes even mee en voeg daarna de palmsuiker toe. Roerbak de klein gesneden stukjes wortel, de in dunne ringen gesneden prei en de fijn gesneden selderij mee. Voeg 3 eetlepels rijstmeel toe, houd de massa goed warm! Voeg de geraspte nootmuskaat toe. Blijf roeren, voeg scheutje voor scheutje het water toe en maak verder op smaak met peper en zout. Laat de stevige ragout afkoelen! Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg tien bevroren Roti Paratha's op het werkblad. Plaats op één helft van de roti de ragout en sla de andere helft erover. Druk met een vork stevig de randen aaneen. Leg de halve maan tjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Binnen 20 minuten zijn ze bruin gebakken. Serveer warm met sambal djeroek, gemengd met light soja. Voor deze vegan nasi tjampoer heb ik kentang goreng kerrie en sajoer toemis van witlof, tomaat, rode puntpaprika en groene courgette gemaakt. Als vleesvervanger bereidde ik jonge nangka (young green jackfruit) in ketjap saus. BENODIGDHEDEN 1 blik Nature's Charm young green jackfruit 1 witte ui in ringen gesneden 1 rode ui in ringen gesneden Scheutje light soja 1 eetlepel gember knoflookpasta (Flower Brand) 1 eetlepel sambal peteh of 1 eetlepel sambal badjak 6 eetlepels Kaki Tiga ketjap sap van 1 limoen olie BEREIDING Laat de nangka uitlekken in een vergiet. Maak van de knoflook gemberpasta, sambals, ketjap en limoensap een marinade. Doe de nangka in de marinade en laat ongeveer 1 uur intrekken. Bak de uienringen glazig in 2 eetlepels olie. Niet te ver doorbakken, anders worden ze te bitter. Blus af met light soja. Haal de uienrin gen uit de pan. Bak de gemarineerde nangka in dezelfde pan, eventueel met wat extra olie. Haal de stukken nangka van elkaar met een vork. Schep goed om tot alles warm is, voeg dan de uienringen weer toe. Deze kokoskoekjes zijn heerlijk als tussen doortje bij de koffie of als dessert. Ze zijn zo gemaakt met maar drie ingrediënten! BENODIGDHEDEN 1 blikje Nature's Charm gecondenseerde kokosmelk 300 gram biologische kokos medium Snufje zout BEREIDING Meng de geraspte kokos door de kokosmelk en voeg een snufje zout toe. Maak balletjes van het kokosmengsel en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor tot 200 graden. Plaats de koekjes in het midden van de oven. Binnen 7 tot 11 minuten zijn de koekjes krokant van buiten en zacht van binnen. Tip: Voeg ook eens geraspte schil van een li moen, citroen of sinaasappel toe met eventueel iets extra sap van een citrusvrucht. Tip 2: Voeg 1 of 2 theelepels spekkoekkruiden toe! Zoals elk jaar heeft Moesson op de Tong Tong Fair een cadeautje voor haar trouwe abonnees. Vanka-Kawat is zo lief geweest om weer een heerlijke foodiebag voor ons samen te stellen met onmisbare Indische keukenproducten. Deze is op vertoon van de adreswikkel met uw Moesson-abonneenum mer op te halen in onze stand 1171 op de Grand Pasar. Let op: op=op! MEI 37 Moesson #11 mei 2018 V2.indd 37 25-04-18 15:39

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2018 | | pagina 37