Sambal Goreng
Boontjes
Pangsit Goreng
'roren vi
an.
'raai van
ootte van
BENODIGDHEDEN
275 gram sperziebonen 125 gram garnalen
(kleine gamba's) 1 gewone ui. kleingesneden
2 teentjes knoflook, kleingesneden anderhalve
theelepel laos 1 bouillonblokje 1 theelepel
trassie 2 theelepels gula djawa (of bruine
suiker) 2 blaadjes salam 1 spriet sereh 1
eetlepel sambal santen (60 gram)
BEREIDING
Was de boontjes en snij ze in stukjes van 3 tot
4 centimeter. Doe ze in een pan met kokend
water en laat ze 10 minuten zachtjes koken.
Giet ze af in een vergiet en spoel ze goed af
met koud water.
36 MOESSON
Maak de santen: snijd 60 gram van een blok
kokoscrème en laat dat oplossen in 300 ml
kokend water.
Fruit de stukjes ui samen met de trassie ge
durende 1 minuut in 5 eetlepels olie. Voeg toe:
knoflook, laos, assem, salam, en sereh. Goed
omscheppen en mengen en nog 1 minuut
bakken. Voeg de boontjes en garnalen toe
bak ze gedurende ongeveer 5 minuten onder
voortdurend omscheppen. Voeg de santen
en gula djawa toe, roer goed door en breng
het mengsel aan de kook. Laat een minuutje
zachtjes sudderen. Voeg tot slot het bouillon
blokje toe. Roer nogmaals goed dooreen en
laat even zachtjes koken zonder deksel tot het
geheel iets is ingedikt
BENODIGDHEDEN (voor 10 porties)
250 gram gehakt (half om half) 2 teentjes
knoflook 1 ui 1 bouillonblokje 2 eetlepels
platte peterselie kleine loempiavellen
(diepvries, toko) olie om te frituren (arachide
of zonnebloem) zoete chilisaus van de toko
BEREIDING
Laat de diepgevroren velletjes in de verpakking
ontdooien. Hak de ui en peterselie fijn en meng
deze met het vlees en de uitgeperste knoflook
goed door elkaar. Bak het mengsel kort in
de koekenpan. Breng het op smaak met een
bouillonblokje. Draai van het mengsel balletjes
ter grootte van soepballetjes. Haal de loem
piavelletjes uit de verpakking en leg ze op een
Moesson #11 juni 2018 V2.indd 36
25-