Sambal Goreng Boontjes Pangsit Goreng 'roren vi an. 'raai van ootte van BENODIGDHEDEN 275 gram sperziebonen 125 gram garnalen (kleine gamba's) 1 gewone ui. kleingesneden 2 teentjes knoflook, kleingesneden anderhalve theelepel laos 1 bouillonblokje 1 theelepel trassie 2 theelepels gula djawa (of bruine suiker) 2 blaadjes salam 1 spriet sereh 1 eetlepel sambal santen (60 gram) BEREIDING Was de boontjes en snij ze in stukjes van 3 tot 4 centimeter. Doe ze in een pan met kokend water en laat ze 10 minuten zachtjes koken. Giet ze af in een vergiet en spoel ze goed af met koud water. 36 MOESSON Maak de santen: snijd 60 gram van een blok kokoscrème en laat dat oplossen in 300 ml kokend water. Fruit de stukjes ui samen met de trassie ge durende 1 minuut in 5 eetlepels olie. Voeg toe: knoflook, laos, assem, salam, en sereh. Goed omscheppen en mengen en nog 1 minuut bakken. Voeg de boontjes en garnalen toe bak ze gedurende ongeveer 5 minuten onder voortdurend omscheppen. Voeg de santen en gula djawa toe, roer goed door en breng het mengsel aan de kook. Laat een minuutje zachtjes sudderen. Voeg tot slot het bouillon blokje toe. Roer nogmaals goed dooreen en laat even zachtjes koken zonder deksel tot het geheel iets is ingedikt BENODIGDHEDEN (voor 10 porties) 250 gram gehakt (half om half) 2 teentjes knoflook 1 ui 1 bouillonblokje 2 eetlepels platte peterselie kleine loempiavellen (diepvries, toko) olie om te frituren (arachide of zonnebloem) zoete chilisaus van de toko BEREIDING Laat de diepgevroren velletjes in de verpakking ontdooien. Hak de ui en peterselie fijn en meng deze met het vlees en de uitgeperste knoflook goed door elkaar. Bak het mengsel kort in de koekenpan. Breng het op smaak met een bouillonblokje. Draai van het mengsel balletjes ter grootte van soepballetjes. Haal de loem piavelletjes uit de verpakking en leg ze op een Moesson #11 juni 2018 V2.indd 36 25-

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2018 | | pagina 36