Bali Bowls Biarritz Pitaya Bowl Vegan Poké Bowl A^ai Bowl Tip: Je kunt de Bali Bowl ook in een halve kokosnoot serveren! Priscilla (Indo) en haar vriend Arnaud (Frans-Italiaans) delen hun leven al tien jaar in tussen Amsterdam, Bali en Biarritz. Tijdens een van hun vele surftrips om de wereld werden ze geïn spireerd door de nieuwe bowls-foodtrend. Ook op Bali zijn de organische en vegan bowls ge vuld met fruit en superfoods helemaal populair. Vooral de Pitaya Bowl is een Balinese must eat! Arnaud woont sinds zijn tienerjaren in Biarritz, een surfplaatsje aan de Atlantische kust in Zuid-Frankrijk. Daar kreeg het stel een fantastische kans. 'Arnaud en ik,' vertelt Pris, 'hebben altijd iets voor onszelf willen doen en onze passie "surfen en de gezonde levensstijl" willen delen met anderen. Vier jaar geleden kregen we een buitenkans, in hartje centrum Biarritz, naast La Grande Plage kwam een locatie vrij. We leverden een busi ness plan in voor Bali Bowls en wonnen! Het was een piepkleine locatie, maar zo kwamen we op het idee voor een Grab Go: van gezonde smoothie bowls, smoothies en juices tot heerlijke koffie. Goede koffie was namelijk bijna niet te krijgen in Biarritz! Eigenlijk openden we, samen met Arnauds moeder, dus een café waar we zelf iedere dag naar toe zouden gaan. Nu hebben we een tweede vestiging geopend, naast een ander strand: Port Vieux, ongeveer 10 minuut jes lopen van Bali Bowls 1. Hier kun je ook lekker zitten én het menu is uitgebreider. Heerlijke salades, vegan poke bowls, kombucha, koffie van Allpress Coffee, Coconut Water, Bliss Bowls, gezonde cakes, chia coconut pudding en noem maar op. Allemaal tropische gerechten!' Wie kent inmiddels niet de vreselijke beelden van de plastic soep in de zee bij Bali? Don't wor ry: alle bowls, smoothiecups, rietjes, lepels en vorken zijn recyclebaar. www.balibowlsbiarritz.com BENODIGDHEDEN Smoothie: Pitaya (geschild en bevroren) Banaan (bevroren) Ananas (bevroren) Topping: Banaan Aardbei Perzik Appel Druiven Watermeloen Kokosvlokken Chiazaad Munt BEREIDING Snij de banaan, aardbei, perzik en appel in dunne schijfjes. De watermeloen in mooie driehoekjes. Maak in een keukenmachine of met een blender een lekkere romige smoothie van de bevroren pitaya, banaan en ananas. Het kan lastig zijn om aan de pitaya, ook wel drakenfruit genoemd, te komen. Probeer het bij gespecialiseerde groente- en fruitwinkels of bestel hem online. Vul je bowl tot aan de rand met de smoothie. Leg op de smoothie mooie rijtjes langs elkaar van de verschillende soor ten fruit. Steek de driehoekjes watermeloen er in. Garneer met de kokosvlokken, het chiazaad en blaadjes munt. BENODIGDHEDEN Rijst Scheutje rijstazijn in bio sojasaus en zeewier gemarineerde tahoe (ongebakken, in blokjes) rode kool komkommer taugé courgette wortel ijsbergsla avocado of tomaat zonnebloempitten BEREIDING Snijd de rode kool, komkommer, courgette, wortel en ijsbergsla in mooie, dunne sliertjes. Gebruik als het kan een mandoline, dat gaat het snelst. Snijd de avocado of de tomaat in schijfjes. Maak de rijst aan met wat rijstazijn. Doe een laag rijst in je bowl. Vul je bowl dan mooi op met de tahoe en alle groenten per soort. Garneer met de partjes avoca do of tomaat en de zonnebloem pitten. BENODIGDHEDEN Smoothie: Acai bessen (bevroren) Bananen (bevroren) Topping: Bananen Aardbei Perzik Appel Kokosvlokken Chiazaad Munt BEREIDING Snij de banaan, de aardbeien, perzik en appel vast in mooie dunne schijfjes. Maak in een keukenmachine of met een blender een lekkere romige smoothie van de bevroren Acai bessen en de bevroren banaan. Vul je bowl hiermee tot bijna aan de rand. Werk nu aan de topping. De styling is heel belangrijk, dus maak er iets moois van: leg op de smoothie mooie rijtjes langs elkaar van de verschillende soorten fruit. Garneer met de kokosvlokken, het chiazaad en blaadjes munt. OKTOBER 37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2018 | | pagina 37