maakje de blits met kerst Ingrediënten Bereiding CULINAIR met de pandan lime meringue cake van lola Cake: 6 eieren op kamertemperatuur 200 gram kristalsuiker 8 gram vanillesuiker snufje zout 150 ml kokosmelk 50 ml water 1 el pandanextract 1 el olie extra om in te vetten 200 gram zelfrijzend bakmeel 1 tl bakpoeder Meringue: 6 eieren, op kamertemperatuur 75 gram poedersuiker 85 ml water 325 gram kristalsuiker Topping: 250 ml verse slagroom 2 el kristalsuiker 2 limoenen 1 citroen Extra: Bakpapier Chiffon bakvorm 20 cm of een springvorm met randen van zo'n 12 cm hoog Spatel Mixer Suikerthermometer Paletmes Crème brülée-brander Zeef Vetvrije glazen kom Cake: Verwarm de oven voor tot 180 graden. Splits de eieren en bewaar het eiwit. Klop de eierdooiers op met 135 gram kristalsuiker, de vanillesui ker en een snufje zout. Voeg de kokosmelk toe. Schenk beetje bij beetje het water, het pandanextract en de olie erbij, en spatel er voorzichtig doorheen. Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder boven de kom en spatel er ook voorzichtig doorheen. Klop het bewaarde eiwit in een aparte kom schuimig en voeg geleidelijk de rest van de kristalsuiker toe. Schenk het beslag in de met bakpapier beklede springvorm. Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven tot hij mooi gerezen is. Laat de cake op een rooster afkoelen voordat je hem uit de springvorm haalt. Meringue: Splits de eieren. De eidooiers heb je niet nodig en kun je bewa ren voor een ander recept. Klop het eiwit schuimig en voeg geleidelijk de poedersuiker toe. Giet het water en de kristalsuiker in een pan met dikke bodem en meng goed. Zorg dat het mengsel niet aan de zijkanten van de pan komt, zodat het later niet kan aanbranden of karamelliseren. Kook de suikersiroop met behulp van de thermometer in, tot een temperatuur van 120 graden. Mix het eiwit opnieuw en giet voorzichtig de suikerstroop erbij. Blijf mixen tot het eiwit mooi glanzend is en er pieken ontstaan. Topping: Klop de slagroom met de suiker op. Rasp de schil van 1 limoen en V2 citroen, knijp het sap van 1 limoen uit en spatel erdoorheen. Snij de afgekoelde cake horizontaal in 3 gelijke delen. Bestrijk de eerste laag met de helft van de limoen-citroen-slagroom. Plaats de tweede laag erboven op en bestrijk met de rest van de slagroom. Plaats de derde laag erboven op en druk zachtjes aan. Bestrijk met een paletmes de hele taart rondom met de meringue. Het hoeft niet heel nauwkeurig. De finishing touch is het branden van de meringue met de crème-brülée brander. Zorg dat je de meringue niet te donker brandt. Snij de overgebleven limoen en citroen in schijfjes ter decoratie en serveer. DECEMBER 25

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2018 | | pagina 25