Eend uit de oven met koisinsaus J-QolmdjW 2019 CULINAIR! MAKAN! f-c J Enak! Samen met Pauline van Pisang Susu heeft Moesson een culinaire kalender uitgebracht met de lekkerste Indische gerechten voor 2019! BENODIGDHEDEN +/- 700 gram wilde eend 4 cm fijngehakte verse gember 4 cm gember ongeschild en in twee stukken gesneden 2-3 tl 5-kruidenmix 1 tl zout Pannenkoekjes: (ongeveer 20) 250 gram bloem 140 ml heet water snufje zout teg- Vulling: komkommer lenteuitje Spaanse peper Hoisinsaus: 6 el donkerbruine basterdsuiker 3 el water 3 el sojasaus (kikkoman - zoute Japanse ketjap) 2 el witte wijnazijn 2 el honing 4 tl mirin (Japanse kookwijn) 1 tl chilisaus (Thaise zoete chilisaus) 2 geplette tenen knoflook 1/2 tl 5-kruidenpoeder (Chinees) 1/2 tl sesamolie 1/2 tl zout BEREIDING Keep de huid van de eend in. Meng de fijngehakte gember met de 5-kruidenmix en wrijf de eend ermee in. 5-kruidenmix bestaat uit kaneel, steranijs, szechuanpeper, venkelzaad en nagelgruis. Ik koop deze mix gewoon in een potje. Vul de eend met de twee grote stukken gember. Laat hem een half uurtje staan marineren. Verwarm de oven met hierin de ovenschaal voor op 220 graden. Haal, als de oven op temperatuur is, de ovenschaal eruit en leg de eend erin. Zo schroeit het velletje vast dicht. Bak de eend vervolgens 20 minuten op 220 graden en daarna nog 5 minuten op 180 graden. Haal de eend eruit, bedek het geheel met aluminiumfolie en laat nog zeker 30 minuten staan. Doe alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een pannetje en warm op. Laat de saus een minuut of 10 inkoken. Breng een stoompan aan de kook en maak een cartouchknip een bakpapier rond, net te klein voor de stoommand, zodat de hete lucht er langs kan. Doe 250 gram bloem in een kom en giet er 140 ml goed heet water in. Laat iets afkoelen en kneed tot een glad deegje. Rol het deeg in een lange worst en snij het in ongeveer 20 stukjes. Draai ze in balletjes en dek af met plastic. Rol telkens een balletje tot een plat flensje - gebruik bloem tegen het plakken - en leg in de stoommand, doe telkens de deksel toe en rol weer een flensje. Leg die bovenop het oude flensje tot je ze allemaal hebt gehad. Haal meteen de hete deegjes uit het mandje en trek ze één voor één rustig van elkaar los. Ze zijn wat rubberig en kunnen dat wel hebben. Stapel ze dan opnieuw op, ze zullen nu niet meer plakken. Snij nu de groentes en de eend in dunne reepjes. Serveer het bamboe mandje met de deegjes, de gesneden groenten en de gesneden eend samen met hoisinsaus apart. Neem een deegje, leg er de groenten en eend op en overgiet met een theelepel zelfgemaakte hoisinsaus. Selamat makan! Xiskewmet PISANG SUSU KALENDER 2019 13 heerlijke klassiek Indische recepten moessQn Ongol-ottê0-*- <4B$ suikerwater bij bet beslag, giet bet terug de pa» Bestellen? Ga naar www.moessonshop.nl of maak 13,95 (incl. verzenden binnen Nederland) over op NL77INGB0000006685 t.n.v. Moesson in Amersfoort o.v.v. 'kalender'. Vergeet je adresgegevens niet! DECEMBER 35

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2018 | | pagina 35