Deze milde extra vierge olijfolie van Arbequina olijven met Boletus
Edulis paddenstoel is jouw topchef-geheim voor een perfect gerecht
f f n r a ^^■RWAMAN
(VEGAN) (BIO.
G RATI Sjouw nieuwe Amanprana brochure
Oli d'oliva
verge extra
Arbequina
de Catalunya
ceps
BOLETUS
EDULIS
NIEUW van AMANPRANA:
deze extra vierge
Arbequina olijfolie
met Boletus paddenstoel
geeft culinaire verfijning
aan elk recept.
Arbequina is de olijvenvariëteit
met de milde smaak van een specifieke terroir
De Arbequina olijf is de oude olijvensoort die bekend
staat om haar zachte smaak. Deze heerlijke 100% extra
vierge olijfolie heeft een bijzonder mooi verhaal dat zijn
oorsprong vindt in Catalonië. Sinds 2007 brengt de Migjorn
olijfgaard in Navas jaarlijks een uitzonderlijke oogst bio-
olijven voort. In het microklimaat van de vallei op 600
meter hoogte, bloeien de Arbequina olijfbomen.
De olijfgaard is omgeven door dennen en lokale
fauna. Een landsynergie die een milde, frisse en
ietwat kruidige olijfolie met veel chlorofyl kenmerkt.
Gezondheid staat centraal vanaf hun bio teelt, het koud
persen, tot het bottelen in donkere glazen flessen.
.O?
De combinatie van Arbequina met Boletus paddenstoel
is ronduit culinair
Wat een evenwichtig en heerlijke olie! Deze extra vierge
Arbequina olijfolie met Boletus Edulis (ook wel eekhoorn
tjesbrood of porcini genoemd) is zijdezacht, fruitig en zon
der bitterheid. Uiteraard tolereren we geen toegevoegd
aroma. En toch heeft deze olie een vol aroma van de Bole
tus Edulis paddestoel die mee in de fles zit.
Essentieel in het mediterrane dieet
en de juiste finishing touch voor uw recepten
Topkoks voegen met een wijds handgebaar enkele
flinke scheuten Arbequina Boletus olie toe net voor
het opdienen. Deze gezonde olie is perfect voor
het bereiden van je favoriete gerechten. Een stuk
ambachtelijk brood met deze Arbequina Boletus
olie is al een feest op zich. Pasta, risotto en salades
worden naar een hoger niveau verheven. Een recept met
champignons wordt een hemelse belevenis als je deze olie
toevoegt. Deze uitstekende extra vierge olijfolie maakt deel
uit van het beroemde mediterrane dieet
en is rijk aan antioxidanten en omega-9.
Lage zuurtegraad en peroxidatie.
Amanprana is een klein familiaal bio-bedrijf. 'Voeding als medicijn', 'Red de Zee', 'Doe niet op je huid wat je niet eten kan'
en het 'cradle to cradle' kringloopproces staan hoog in het vaandel. Etiketten en lijm zijn composteerbaar. Verpakking in glas
of papier, nooit plastic. Alleen de beste kwaliteit. Ingrediënten traceerbaar. We verkiezen fairtrade: de telers zijn onze helden.
56 pagina's informatie over de filosofie van Amanprana en
over onze producten. Een mooie brochure met veel foto's. f p, r\/\[>/\
Amanprana is verkrijgbaar in je natuurwinkel.
Info, recepten en inschrijven op de nieuwsbrief:
SERENE LEVENSKRACHT
www.amanprana.eu