Nagasari-heaven VOORWOORD Kwee nagasari is een van de gerechten uit deze Moesson van mei die herinneringen bij me los maakten. Bij ons in de familie is de kwee nagasari van Tante Els befaamd. Als er een familie-kumpulan was en de zoete plakkerige puddingpakketjes in rijen op de tafel lagen uitgestald, was ik in nagasari-heaven. Nooit hoefde je bang te zijn dat je rakus was en er teveel van at, of misschien 'de laatste' op at - onvergeeflijk natuurlijk. Want zij kookte in zulke grote partijen dat het simpelweg niet opviel hoeveel jij of iemand anders nam. Om een of andere reden heb ik me er nooit aan gewaagd om nagasari zelf te koken. Een smoes is snel voorhanden, maar de echte reden is dat ik diep van binnen doodsbang ben dat ze toch nooit zo lekker worden als die van Tante Els. Maar misschien, met het recept op pagina 39, dat ik het toch eens ga proberen. Omdat van 23 mei t/m 2 juni de Tong Tong Fair weer losbarst, vroegen we tien Indo-foodies voor welk hapje zij die 11 dagen speciaal naar Het Malieveld komen. Het zal niet verbazen dat er bij hen ook veel Indische familieherinneringen naar boven kwamen. PS Bezoek onze Moesson-stand 1651 op de Tong Tong Fair! Marjolein van Asdonck Hoofdredacteur MEI l 05

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2019 | | pagina 5