Nagasari-heaven
VOORWOORD
Kwee nagasari is een van de gerechten uit deze Moesson van mei
die herinneringen bij me los maakten. Bij ons in de familie is de kwee
nagasari van Tante Els befaamd. Als er een familie-kumpulan was en de
zoete plakkerige puddingpakketjes in rijen op de tafel lagen uitgestald,
was ik in nagasari-heaven. Nooit hoefde je bang te zijn dat je rakus
was en er teveel van at, of misschien 'de laatste' op at - onvergeeflijk
natuurlijk. Want zij kookte in zulke grote partijen dat het simpelweg
niet opviel hoeveel jij of iemand anders nam. Om een of andere reden
heb ik me er nooit aan gewaagd om nagasari zelf te koken. Een smoes
is snel voorhanden, maar de echte reden is dat ik diep van binnen
doodsbang ben dat ze toch nooit zo lekker worden als die van Tante Els.
Maar misschien, met het recept op pagina 39, dat ik het toch eens ga
proberen.
Omdat van 23 mei t/m 2 juni de Tong Tong Fair weer losbarst, vroegen
we tien Indo-foodies voor welk hapje zij die 11 dagen speciaal naar Het
Malieveld komen. Het zal niet verbazen dat er bij hen ook veel Indische
familieherinneringen naar boven kwamen.
PS Bezoek onze Moesson-stand 1651 op de Tong Tong Fair!
Marjolein van Asdonck Hoofdredacteur
MEI l 05