Rosa's
ajam sereh pedis
Shiva's
pepesan oedang
Rafaël's
pisang goreng
Kantjil de Tijger is een begrip. In 1980 werd het eerste
restaurant in Den Haag opgericht en dit jaar viert de vestiging in
Amsterdam zijn dertigste verjaardag.
CULINAIRlMAKAN!
JULI 39
BENODIGDHEDEN
1 kg kip borrelsticks 3 stengels sereh 1 stuk
gember 3 lombok 6 tjabeh rawit 3 blaadjes
jeroek poeroet 4 tenen knoflook 3 grote uien
2 blokjes kippenbouillon Aromat sojaolie
BEREIDING
Snij de serehstengels ieder in drie stukken en de
gember in drie plakken. Bak deze in ruim olie.
Snijd de ui, knoflook, lombok en tjabeh rawit in
blokjes en doe deze kort in de blender. Voeg dit
toe in de pan en roerbak het mengel inclusief
de sereh en gember. Voeg de djeroek poeroet
toe en bak dit mee tot de blaadjes bruin zijn.
Voeg hierna de bouillonblokjes toe en breng
op smaak met Aromat. Bak in een aparte pan
de kip in de olie tot deze bruin is. Laat de kip
uitlekken, voeg toe aan de boemboe en laat dit
nog een half uurtje zachtjes sudderen.
BENODIGDHEDEN
1 kg kleine garnalen 15 gr kemiri djeroek limo
blaadjes pisangbladeren 5 el sambal oelek
4 uien 5 tenen knoflook 3 el suiker 1 tl zout
1 el Aromat
BEREIDING
Snijd de uien in blokjes. Blender deze grof
samen met de kemiri, knoflook en sambal.
Doe dit mengel vervolgens in een schaal.
Voeg de suiker, het zout en de Aromat toe.
Mix de garnalen door deze boemboe. Doe in
een pisangblad 2 el gemarineerde garnalen
en leg bovenop twee djeroek limo blaadjes.
Vouw vervolgens het pisangblad dicht tot een
pakketje en stoom deze 40 min op 100 °C.
BENODIGDHEDEN
3 grote bakbananen 300 gr zelfrijzend bak
meel 1 tl vanillesuiker 1 afgestreken tl zout
500 ml melk 1 ei sojaolie
BEREIDING
Snijd de bananen ieder in 5 stukken. Doe het
bakmeel in een kom met de melk en het ei en
meng dit tot een glad beslag. Meng vervol
gens de vanillesuiker en het zout erdoor.
Verwarm in een pan de olie tot 160 °C.
Doop de stukken stuk voor stuk in het
beslag en bak ze tot ze bruin zijn.
Tip: ook in combinatie met een bolletje
vanille-ijs erg lekker!
Tradities in ere houden is belangrijk bij Kantjil de Tijger: iets wat
goed is moet je niet zomaar veranderen. Maar als geen ander weet het
restaurant zichzelf steeds weer te vernieuwen, zonder daarbij zijn roots,
de klanten en het concept uit het oog te verliezen. Dertig jaar oud,
maar oubollig? Dat nooit. 's Avonds is er een traditionele menukaart
met authentiek Indische gerechten en uitgebreide rijsttafels, en op
de lunchkaart is er ruimte voor wereldse invloeden en interessante
kookexperimenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een high wine,
nou eens een keer niet met de bekende kaasjes of broodjes, maar
met een etagère vol streetfood-hapjes uit heel Azië? Of neem nou de
rendangbitterballen: hét borrelhapje voor op het terras deze zomer. Ook
heerlijk bij een van de spannende cocktails die op de kaart staan, met
bijvoorbeeld sereh of rawit. Geen tijd om lang te tafelen? Haal dan een
snelle Indische hap voor onderweg bij Kantjil To Go.
We blijven vaak na het werk nog hangen, en ik kom hier ook wel eens
gewoon op m'n vrije dag.' Rafaël (23) vult aan: 'Het is naast het werk
inderdaad ook heel gezellig. We gaan regelmatig met leeftijdsgenoten
wat drinken of samen op stap.' Het 'senang-gevoel' staat dan ook hoog
in het vaandel bij Kantjil, niet alleen voor de gasten, maar ook voor
de medewerkers. Rosa (22) kwam al op haar zestiende bij Kantjil de
Tijger in de bediening terecht, omdat haar broer er ook werkte. 'Een
hele gezellige periode waarin ik ontzettend veel heb geleerd op veel
verschillende vlakken. Het voelt alsof ik hier ben opgegroeid. Heel erg
vertrouwd.' Shiva, glimlachend: 'Ja, ik heb het hier ook heel erg naar
mijn zin. Het is een beetje mijn tweede thuis.'
Wil jij ook onderdeel worden van de Kantjil-familie?
Kijk dan op www.kantjil.nl en vul het sollicitatieformulier in!
Net zo fusion als de menukaart is ook het team van Kantjil de Tijger.
Indisch, Indonesisch, Nederlands, Colombiaans, Surinaams: iedereen
voelt zich hier thuis. De Hollandse Shiva (20) knikt en vertelt: 'De men
sen die hier werken zijn echt gehecht aan het restaurant en aan elkaar.
Kantjil de Tijger, Spuistraat 291-293 in Amsterdam.
Bekijk de menukaart en openingstijden op www.kantjil.nl
of bel 020 - 620 09 94.