Het boekje staat voor mijn jeugd 28 MOESSON Willem van den Bosch (42): 'De soto ayam is populair bij onze klanten. We serveren de soep zoals ik het thuis altijd kreeg: alles apart, van de soep en rijst tot de sambal. Als kind was ik al gek op mijn moeders soto; lekker spelen met smaken. Het recept kwam, zoals veel van haar gerechten, uit het boekje van Oma Keasberry. Maar als je dit recept precies volgt, smaakt het toch anders dan mijn moeders soep. Dat ongrijpbare maakt de Indische keuken uniek. Indische mensen zijn niet zo bezig met 'passen en meten'. Ze koken op gevoel en door veel te proeven. Inmiddels ben ik kok en heb ik twee restaurants in Delft, De Gist en De Beierd. Als ik Indisch kook, kijk ik geregeld in het receptenboekje dat mijn moeder mij heeft gegeven én in Oma's boekje. Ook dit boekje is me dierbaar. Keasberry staat voor mijn jeugd. De kipsaté die we bij De Gist serveren, komt uit Keasberry. Net als de rendang bij De Beierd. Ik kocht het boekje toen ik 25 jaar geleden het huis uitging. Ik zag het voor een tientje op Markplaats en heb er meteen zes gekocht; ideale verjaardagscadeaus.'

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2019 | | pagina 28