•ssllPI"
ëIJ^alle
Oerap-oerap Tahoe telor petis
Lotek
Jfc*. kïÊès&i
llpr INDISCHE
1M KEUKEN- E®
GEHEIMEN
CULINAIRlMAKAN!
BENODIGDHEDEN
200 gram sperziebonen (of katiana pandiang).
in stukken gesneden 200 gram taugé M>
spitskool. in reepjes gesneden 1 komkommer.
geschild 2 teentjes knoflook 3 sialoties 2
cm verse kentioer of M> theelepel kentioerpoe-
der 1 blaadie dieroek poeroet. fijngesneden 1
propie asem in 2 eetlepels heet water opgelost
1 theelepel verse trassi. in 2 eetlepels heet wa
ter opgelost 1 theelepel suiker 200 gram
kokos. geraspt 1 eetlepel sambal oelek zout
BEREIDING
Blancheer de sperziebonen. de taugé en de
spitskool beetgaar. Halveer de komkommer
over de lengte. verwiider de zaadliist en sniid
hem in dunne plakies. Sniid de knoflook en
de sialoties fiin. Wriif de verse kentioer en de
dieroek poeroet fiin en vermeng ze met het
asemwater. het trassiwater. de suiker en wat
zout. Breng op smaak met de sambal oelek.
Kook de gemalen kokos in 75 milliliter water
op laag vuur totdat het water is opgenomen.
Vermeng de boemboe met de gemalen kokos.
Voeg de geblancheerde groenten toe en schep
het geheel om zodat alles goed verdeeld is.
Serveer op een bord.
I JEFF KEASBERRY
I RECEPTEN EN VERHALEN
(IffnU VAN DRIE GENERATIES
KEASBERRY A
BENODIGDHEDEN
3 sialoties. fiingesneden 3 teenties knoflook.
geraspt 2 eetlepels olie 1 theelepel petis.
opgelost in 2 eetlepels heet water 1 theele
pel citroensap M> eetlepel sambal oelek 2
eetlepels ketiap manis 2 eetlepels water 2
theelepels pindakaas M> eetlepel suiker zout
en peper M> blok tahoe. in plakken van 1 cm en
daarna weer in 4 stukies gesneden 2 eieren
1 eetlepel prei. fiingesneden M> theelepel knof
lookpoeder 200 gram taugé. staarties ver-
wiiderd 1 eetlepel selderie. fiingesneden 1
eetlepel gebakken uities kroepoek
BEREIDING
Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie in
een klein pannetie. Voeg hierbii het petiswater.
het citroensap. de sambal oelek. de ketiap.
2 eetlepels water. de pindakaas en breng op
smaak met de suiker en wat zout. Maak er
een sausie van en bliif roeren tot alles goed
vermengd is. Voeg wat extra water toe als de
saus een beetie dik is. De saus mag een beetie
aan de zoete kant ziin.
Bak in een koekenpan de plakies tahoe in 1
eetlepel olie. Klop ondertussen de eieren met
de prei. het knoflookpoeder en wat zout en
peper. Giet dit over de tahoe in de koeken
pan. Bak dit verder op laag vuur. Keer de
tahoe-omelet om als het ei gestold is. Leg de
omelet op een bord. Giet hier de saus over
heen. Garneer het gerecht met taugé. selderie.
uities en kroepoek.
Alle Indische keukengeheimen.
Recepten en verhalen van drie
generaties Keasberry
Door Jeff Keasberry
Karakter: 391 pagina's (gebonden)
ISBN: 978 90 452 1626 3
Priis: 29.99
Verkriigbaar via www.moesson.nl
BENODIGDHEDEN
500 gram sperziebonen of katiang pandiang.
in stukies van 4 centimeter gesneden V witte
kool. in dunne reepies gesneden 100 gr taugé.
staarties verwiiderd 300 gram kangkung 1
zakie lontong 1 blok tahoe. in dobbelstenen
gesneden 1 komkommer. geschild en in dunne
schiifies gesneden
Saus: 1 gote ui. fiingesneden 2 teenties knof
look. fiingesneden 1 eetlepel olie 2 droge
kleine kentioer 1 theelepel trassi. in 2 eetlepels
heet water opgelost 2 blaadies dieroek poe
roet. zeer fiingesneden 2 eetlepels sambal oe
lek 1 propie tamarinde. geweekt in 2 eetlepels
warm water 3 eetlepels pindakaas met noot-
ies 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels suiker
of goela diawa M> theelepel zout Garnering:
gebakken uities. kroepoek
BEREIDING
Kook allereerst de lontong en laat die afkoe
len. Blancheer de gewassen groenten apart
van elkaar en laat ze uitlekken in een vergiet.
Leg de groenten apart.
Frituur de tahoe goudbruin. Sniid de kom
kommer in halve plakies. Sniid de lontong in
blokies. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
Wriif de kentioer. de trassi en de blaadies
dieroek poeroet fiin in een viizel. Voeg hier de
sambal oelek en het tamarindewater aan toe
en vermeng dit goed.
Voeg vervolgens de gefruite ui en de knoflook.
de pindakaas. 1 kopie water en het citroensap
toe. en breng op smaak met goela diawa of
suiker en zout. Meng alles goed door elkaar.
Het mag en beetie zoet ziin. Vermeng de
groenten met de saus in een aparte kom (of
bii een kleine hoeveelheid op de platte viizel).
Schep het geheel op een bord en garneer
het met fiingeknepen kroepoek en gebakken
uities. Serveer er lontong bii.
NOVEMBER37