•ssllPI" ëIJ^alle Oerap-oerap Tahoe telor petis Lotek Jfc*. kïÊès&i llpr INDISCHE 1M KEUKEN- E® GEHEIMEN CULINAIRlMAKAN! BENODIGDHEDEN 200 gram sperziebonen (of katiana pandiang). in stukken gesneden 200 gram taugé M> spitskool. in reepjes gesneden 1 komkommer. geschild 2 teentjes knoflook 3 sialoties 2 cm verse kentioer of M> theelepel kentioerpoe- der 1 blaadie dieroek poeroet. fijngesneden 1 propie asem in 2 eetlepels heet water opgelost 1 theelepel verse trassi. in 2 eetlepels heet wa ter opgelost 1 theelepel suiker 200 gram kokos. geraspt 1 eetlepel sambal oelek zout BEREIDING Blancheer de sperziebonen. de taugé en de spitskool beetgaar. Halveer de komkommer over de lengte. verwiider de zaadliist en sniid hem in dunne plakies. Sniid de knoflook en de sialoties fiin. Wriif de verse kentioer en de dieroek poeroet fiin en vermeng ze met het asemwater. het trassiwater. de suiker en wat zout. Breng op smaak met de sambal oelek. Kook de gemalen kokos in 75 milliliter water op laag vuur totdat het water is opgenomen. Vermeng de boemboe met de gemalen kokos. Voeg de geblancheerde groenten toe en schep het geheel om zodat alles goed verdeeld is. Serveer op een bord. I JEFF KEASBERRY I RECEPTEN EN VERHALEN (IffnU VAN DRIE GENERATIES KEASBERRY A BENODIGDHEDEN 3 sialoties. fiingesneden 3 teenties knoflook. geraspt 2 eetlepels olie 1 theelepel petis. opgelost in 2 eetlepels heet water 1 theele pel citroensap M> eetlepel sambal oelek 2 eetlepels ketiap manis 2 eetlepels water 2 theelepels pindakaas M> eetlepel suiker zout en peper M> blok tahoe. in plakken van 1 cm en daarna weer in 4 stukies gesneden 2 eieren 1 eetlepel prei. fiingesneden M> theelepel knof lookpoeder 200 gram taugé. staarties ver- wiiderd 1 eetlepel selderie. fiingesneden 1 eetlepel gebakken uities kroepoek BEREIDING Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie in een klein pannetie. Voeg hierbii het petiswater. het citroensap. de sambal oelek. de ketiap. 2 eetlepels water. de pindakaas en breng op smaak met de suiker en wat zout. Maak er een sausie van en bliif roeren tot alles goed vermengd is. Voeg wat extra water toe als de saus een beetie dik is. De saus mag een beetie aan de zoete kant ziin. Bak in een koekenpan de plakies tahoe in 1 eetlepel olie. Klop ondertussen de eieren met de prei. het knoflookpoeder en wat zout en peper. Giet dit over de tahoe in de koeken pan. Bak dit verder op laag vuur. Keer de tahoe-omelet om als het ei gestold is. Leg de omelet op een bord. Giet hier de saus over heen. Garneer het gerecht met taugé. selderie. uities en kroepoek. Alle Indische keukengeheimen. Recepten en verhalen van drie generaties Keasberry Door Jeff Keasberry Karakter: 391 pagina's (gebonden) ISBN: 978 90 452 1626 3 Priis: 29.99 Verkriigbaar via www.moesson.nl BENODIGDHEDEN 500 gram sperziebonen of katiang pandiang. in stukies van 4 centimeter gesneden V witte kool. in dunne reepies gesneden 100 gr taugé. staarties verwiiderd 300 gram kangkung 1 zakie lontong 1 blok tahoe. in dobbelstenen gesneden 1 komkommer. geschild en in dunne schiifies gesneden Saus: 1 gote ui. fiingesneden 2 teenties knof look. fiingesneden 1 eetlepel olie 2 droge kleine kentioer 1 theelepel trassi. in 2 eetlepels heet water opgelost 2 blaadies dieroek poe roet. zeer fiingesneden 2 eetlepels sambal oe lek 1 propie tamarinde. geweekt in 2 eetlepels warm water 3 eetlepels pindakaas met noot- ies 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels suiker of goela diawa M> theelepel zout Garnering: gebakken uities. kroepoek BEREIDING Kook allereerst de lontong en laat die afkoe len. Blancheer de gewassen groenten apart van elkaar en laat ze uitlekken in een vergiet. Leg de groenten apart. Frituur de tahoe goudbruin. Sniid de kom kommer in halve plakies. Sniid de lontong in blokies. Fruit de ui en de knoflook in de olie. Wriif de kentioer. de trassi en de blaadies dieroek poeroet fiin in een viizel. Voeg hier de sambal oelek en het tamarindewater aan toe en vermeng dit goed. Voeg vervolgens de gefruite ui en de knoflook. de pindakaas. 1 kopie water en het citroensap toe. en breng op smaak met goela diawa of suiker en zout. Meng alles goed door elkaar. Het mag en beetie zoet ziin. Vermeng de groenten met de saus in een aparte kom (of bii een kleine hoeveelheid op de platte viizel). Schep het geheel op een bord en garneer het met fiingeknepen kroepoek en gebakken uities. Serveer er lontong bii. NOVEMBER37

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2019 | | pagina 37