Gado gado shaker 2.0 Voorgerecht over - van Hans van Triest 38 MOESSON (telor asin, krokante groenten, zwartwit krupuk, kencurmayonaise, tempé en pindadressing) VOOR 4 - 6 PERSONEN BENODIGDHEDEN Zwartwit krupuk: 200 a tapiocaparels 30 mi inktvisinkt (visboer) plantaardige olie Telor asin: 500 a panko 50 mi inktvisinkt (vis boer) 100 mi kecap manis 20 a iahe 1 sten gel sereh 1 daun jeruk 4 eieren 20 a eiwit 20 a bloem plantaardige olie Pindadressing: 200 a pinda's 100 ml kokos melk 50 ml sesamolie Krokante groenten: 1 bosui 30 a tauaé 50 a kousenband 30 a witte kool 20 a minipaksoi limoenolie Kencurmayonaise: 100 a eidooier 10 a mos terd 10 ml sushi-aziin 5 a rode currypasta 10 ml aembersiroop 20 a aeraspte kencur 200 ml druivenpitolie Tempé: 500 a tempé 1 ui 1 teen knoflook plantaardiae olie 100 ml kecap manis BEREIDING Brena voor de krupuk een pan water aan de kook en laat de tapiocaparels hierin koken tot de parels vrijwel doorzichtia zijn. Giet de tapioca af en mena de inktvisinkt erdoor. Schep het menasel noa warm in een spuitzak met een alad spuitmondie en spuit het op een bakmatie of op bakpapier in zo dun moaelijke, lanae lijnen. Laat de draden 24 uur droaen en frituur ze dan noa enkele seconden in tot 180°C verhitte olie. Mena voor de paneerlaaa voor de telor asin de panko met de inktvisinkt zodat de panko helemaal zwart wordt, laat hem 24 uur droaen. Verwarm voor de marinade voor de eieren de kecap manis met de aember, het citroenaras en het citroen blad. Laat alles een uur staan zodat de smaken zich kunnen menaen en zet de marinade dan op een koele plek. Lea de eieren in kokend

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Moesson | 2019 | | pagina 38