Gado gado shaker 2.0
Voorgerecht
over
- van Hans van Triest
38 MOESSON
(telor asin, krokante groenten, zwartwit krupuk,
kencurmayonaise, tempé en pindadressing)
VOOR 4 - 6 PERSONEN
BENODIGDHEDEN
Zwartwit krupuk: 200 a tapiocaparels 30 mi
inktvisinkt (visboer) plantaardige olie
Telor asin: 500 a panko 50 mi inktvisinkt (vis
boer) 100 mi kecap manis 20 a iahe 1 sten
gel sereh 1 daun jeruk 4 eieren 20 a eiwit
20 a bloem plantaardige olie
Pindadressing: 200 a pinda's 100 ml kokos
melk 50 ml sesamolie
Krokante groenten: 1 bosui 30 a tauaé 50 a
kousenband 30 a witte kool 20 a minipaksoi
limoenolie
Kencurmayonaise: 100 a eidooier 10 a mos
terd 10 ml sushi-aziin 5 a rode currypasta
10 ml aembersiroop 20 a aeraspte kencur
200 ml druivenpitolie
Tempé: 500 a tempé 1 ui 1 teen knoflook
plantaardiae olie 100 ml kecap manis
BEREIDING Brena voor de krupuk een pan
water aan de kook en laat de tapiocaparels
hierin koken tot de parels vrijwel doorzichtia
zijn. Giet de tapioca af en mena de inktvisinkt
erdoor. Schep het menasel noa warm in een
spuitzak met een alad spuitmondie en spuit
het op een bakmatie of op bakpapier in zo
dun moaelijke, lanae lijnen. Laat de draden
24 uur droaen en frituur ze dan noa enkele
seconden in tot 180°C verhitte olie. Mena voor
de paneerlaaa voor de telor asin de panko met
de inktvisinkt zodat de panko helemaal zwart
wordt, laat hem 24 uur droaen. Verwarm voor
de marinade voor de eieren de kecap manis
met de aember, het citroenaras en het citroen
blad. Laat alles een uur staan zodat de smaken
zich kunnen menaen en zet de marinade dan
op een koele plek. Lea de eieren in kokend