Ill OP! LET OP!
DE GROTE
INTERNATIONALE TENTOONSTELLING
Piekerans van een Straatslijper (II)
Het tweede deel in
onze Tjitjakreeks
Luxe Pocket f 3,50
Verkrijgbaar bij
TONG TONG
AVONTUREN
met de
soetil
SPIJS EN DRANK
„HOUTRUST" - DEN HAAG
AMERIKAANS PAVILJOEN, in samenwerking met
OOSTERS PAVILJOEN
MARY BRÜCKEL-BEITEN
D. SOEDJAK
Eet volop Kip
Eet volop Kalkoen!
Elke avond floor-show (Oosters)
door Tjalie Robinson
Prins Mauritslaan 36
Den Haag
Wat nog makkelijker is:
Maak f 3,50 over op giro
6685 en U krijgt het boekje
thuis gestuurd
Heeft U ook op de
Pasar
Malam van onze heerlijke gerechten genoten?
Weet U dat U bij
„EETHUISJE WILIS"
Jac. v. d. Doesstraat
28 -
Tel. 330866 - Den Haag alles weer kunt bestellen?
Wij BEZORGEN ook.
1001
van 8 t/m
17 SEPTEMBER 1961 (Open vanaf 11 uur. Zondag 2 uur)
Deelname van tientallen landen
ONDER LEIDING VAN:
Piekerans van een
straatslijper
Malonan Kampong
Yl pond verse jonge spercieboontjes
1 zakje ikan terih asin of tempéh in schijfjes
gesneden.
2 lombok idjo's, 2 lombok merahs
1 sioeng knoflook, wat asamwater, 1 theelepel
rietsuiker, wat maggy-aroma, een tikje zout,
wat jonge preiblaadjes in kleine stukjes gesneden.
De ikan terih in wat sla olie gaar bakken en van
het vuur halen. In de achtergebleven olie de fijn
gesneden lombok idjo merah, de ui en de knof
look en prei toemis, hierbij het tikje zout doen,
de suiker, de maggy en het asamwater en de door
midden gesneden petéhbonen (water uit het flesje
petéh biet gebruiken!) even meekoken. Gooi de
in stukken gesneden boontjes (niet te kleine stuk
jes) erin en half gaar koken, daarna de gebakken
terih teruggooien, even alles dooréénroeren op het
vuur en dan afhalen. Inplaats van terih, kan men
stukjes tempéh goreng er in gooien.
Sedap betoel!
MEIT1
Weel U hoe lijn dit smaakt?
1 grote jonge komkommer geschild en in dikke
schijven gesneden. Zo bijvoorbeeld in een pan op
het vuur gezet met kokend water, ongeveer 7 of
8 minuten lang. Op een vergiet laten uitlekken.
Kook een paar eieren hard. Halveer elk ei en snij
het wit in dunne reepjes. Het geel wrijft men fijn
in een lepel gewelde boter, voeg er bij een paar
heel fijn gesneden uitjes, 1 theelepel zout, 1 eetle
pel suiker, heel weinig mosterdpoeder en een paar
lepels slasaus, hetgeen men over de gekookte kom
kommer met 1 uitgeperste citroen giet. Garneer
het met gesneden eiwit en fijn gesneden peterselie.
Het smaakt met gebakken vis evengoed als met
biefstuk of gehakt, zelfs alleen met aardappelpu
ree en wat chutney.
OMAATJE
19