Ill OP! LET OP! DE GROTE INTERNATIONALE TENTOONSTELLING Piekerans van een Straatslijper (II) Het tweede deel in onze Tjitjakreeks Luxe Pocket f 3,50 Verkrijgbaar bij TONG TONG AVONTUREN met de soetil SPIJS EN DRANK „HOUTRUST" - DEN HAAG AMERIKAANS PAVILJOEN, in samenwerking met OOSTERS PAVILJOEN MARY BRÜCKEL-BEITEN D. SOEDJAK Eet volop Kip Eet volop Kalkoen! Elke avond floor-show (Oosters) door Tjalie Robinson Prins Mauritslaan 36 Den Haag Wat nog makkelijker is: Maak f 3,50 over op giro 6685 en U krijgt het boekje thuis gestuurd Heeft U ook op de Pasar Malam van onze heerlijke gerechten genoten? Weet U dat U bij „EETHUISJE WILIS" Jac. v. d. Doesstraat 28 - Tel. 330866 - Den Haag alles weer kunt bestellen? Wij BEZORGEN ook. 1001 van 8 t/m 17 SEPTEMBER 1961 (Open vanaf 11 uur. Zondag 2 uur) Deelname van tientallen landen ONDER LEIDING VAN: Piekerans van een straatslijper Malonan Kampong Yl pond verse jonge spercieboontjes 1 zakje ikan terih asin of tempéh in schijfjes gesneden. 2 lombok idjo's, 2 lombok merahs 1 sioeng knoflook, wat asamwater, 1 theelepel rietsuiker, wat maggy-aroma, een tikje zout, wat jonge preiblaadjes in kleine stukjes gesneden. De ikan terih in wat sla olie gaar bakken en van het vuur halen. In de achtergebleven olie de fijn gesneden lombok idjo merah, de ui en de knof look en prei toemis, hierbij het tikje zout doen, de suiker, de maggy en het asamwater en de door midden gesneden petéhbonen (water uit het flesje petéh biet gebruiken!) even meekoken. Gooi de in stukken gesneden boontjes (niet te kleine stuk jes) erin en half gaar koken, daarna de gebakken terih teruggooien, even alles dooréénroeren op het vuur en dan afhalen. Inplaats van terih, kan men stukjes tempéh goreng er in gooien. Sedap betoel! MEIT1 Weel U hoe lijn dit smaakt? 1 grote jonge komkommer geschild en in dikke schijven gesneden. Zo bijvoorbeeld in een pan op het vuur gezet met kokend water, ongeveer 7 of 8 minuten lang. Op een vergiet laten uitlekken. Kook een paar eieren hard. Halveer elk ei en snij het wit in dunne reepjes. Het geel wrijft men fijn in een lepel gewelde boter, voeg er bij een paar heel fijn gesneden uitjes, 1 theelepel zout, 1 eetle pel suiker, heel weinig mosterdpoeder en een paar lepels slasaus, hetgeen men over de gekookte kom kommer met 1 uitgeperste citroen giet. Garneer het met gesneden eiwit en fijn gesneden peterselie. Het smaakt met gebakken vis evengoed als met biefstuk of gehakt, zelfs alleen met aardappelpu ree en wat chutney. OMAATJE 19

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Tong Tong | 1961 | | pagina 19