sr*» IN 52 WEKEN DE WERELD ROND een snoep' reisje voor het hele gezin S.E.S s 3 >- P 3 3' 5' a r* o- a X E 3 1-4 p z s as zr e- £- a- a o a x a a ÊT 3 S cr - W a ^3 3 c O 2 c cd *T> t-t c/i q/\ P P Qtq cd N O P O- D- O O P zr o- CD 5Ö O CS) i-t N CD c P p P P n> '~a P O nT O N> 7T c O •-t CD o- n> P Crq <yt p-* P O p P p g Nj o |1 £.Crq p_ O Cu nT a p o P P Cu rt> O- n> o CD P rt) 77 rr 3* O ►n P- cd P zr o o O p erg rt> s> rt) d- P s> rt> o rt> N O rt> P P J2\ rt) .-j c/i c/> rt) 3 p oo "O 1" o£ o- 3 3 CD cr Cu p CD P P Cu •n <3 CD CS) CS) CD CD P CD CD P P CD CD Cu CD P P CU P i/> a> 3 3 ZT a> to m 50 tn O CS) CO 2% zr p p co N O rt) 2.^ t'T? P a- p rt> S-P rt) P- rt) rt) P CD O p 3 O- rt> CfQ p CfQ rn o cd cr p 2 N o i-o P O n 3 cr o u CO O m p p o- 3 p- o p a* rD ■2 2 2 ZT rt> rt) p CO C/) p-1^ p p CL rt) to tn Z O m tn Z 3 a- e. p 3 lYr"\ CfQ co rt) f-t P rt> CO p cu rt> rt> pj ►n ZT Q P- p 3 p a a p t-t ZT rt> P <5 ><5 P o N) CN 4^ r. rt) CfQ O rt> CTQ P Cjq CTQ "Tj id Ci- rt> 'CfQ ft -a N oq rc T3 T3 O O 03 O z 5d m Z C/r C t-1 tn tn C/) Dat klinkt veelbelovend, vindt U niet Tong Tong abonné en U, mevrouw, U bent dege ne, die man en kinderen kan meenemen op deze "droom"reis naar verre, vreemde lan den. U kunt hen laten kennis maken met exotische geuren en smaken, U kunt hen laten proeven hoe men op Hawaii' de vis bereidt, wat men in Noorwegen bij de thee serveert, wat men in de Filippijnen onder "Adobo van varkensvlees" verstaat en wat men in Marokko bij de pisang-gorèng doet om die extra-lekker te maken. Gesterkt door "Sukiyaki" uit Japan reist U verder om te gnieten van "Kerrie-kip garni" uit Nigeria met als toetje een co- coanut pudding van Hawaii. Heimwee naar huis? Dan eet U maar eens lekker "Kembang tahoe Belanda" of rijst met "Pastei djawa". Of voelt U meer voor "Kruidmoes", een typisch recept uit Gel derland? U kunt het allemaal zelf bepalen. Vanuit Uw cockpit (kookpit!) stuurt U Uw gezin van Turkije naar Mexico; al naar gelang Uw gemoedsstemming of het (druilerige) weer wipt U over van het koude Engeland naar het zonnige Curagao. Afstand en tijd spelen geen rol, want U 16 hoeft voor déze "wereld"reis de deur niet uit: U haalt gewoon de hele wereld bij U in huis, want U bestelt: DE TONG TONG KEUKENKALENDER 1966 Voor vele van onze lezers en lezeressen is de keukenkalender een oude bekende, want reeds tweemaal gaf Tong Tong een dergelijke kalender uit met steeds weer nieuwe recepten. De eerste keer, voor 1963, bevatte de kalender bijna alleen maar In dische recepten en was het geheel zo samengesteld, dat men een goede indruk kreeg van wat de Indische keuken aan ba sisgerechten te bieden heeft. De tweede Tong Tong Keukenkalender, voor 1964, gaf recepten van "tjang en tjoetjoek", d.w.z. naast bewerkelijke (wat namen de mensen vroeger overal toch rustig de tijd voorl) recepten van voor de eerste wereldoorlog, van tjang dus, de wat vereenvoudigde ver sie van haar tjoetjoek, wat ingrediënten en tijd betreft, aangepast aan het (jachtige) leven van vandaag. En toen...ja, toen stond er natuurlijk ook voor 1965 weer een kalender op stapel, maar deze kalender, was wat samenstelling betreft wat ingewikkelder dan de twee voor gaande. Al lang bestond nl. het idee een internationaal kookboek uit te geven van in de loop der jaren door abonnees ingestuur de recepten. Toen bleek, dat de keukenka lenders algemeen in de smaak vielen, be sloten wij beide ideën te combineren en een internationale keukenkalender samen te stellen. Maar naar onze smaak waren nog niet voldoende landen vertegenwoordigd. En liever dan voor U een kalender te maken waar we zelf niet helemaal tevreden over waren, besloten wij een jaar over te slaan, zodat wij nog wat meer tijd hadden recep ten te vergaren van landen, die nog niet vertegenwoordigd waren en toch niet kon den ontbreken. En nu is het dan zover: countdown 109 83210 de KEUKENKALENDER 1966 is gelanceerd! Net als aan de dure ruimtevaartschepen is ook aan deze kalender jarenlang in stilte gewerkt door een groot aantal mensen. Allereerst door verschillende Tong Tong abonnees, die vanuit hun verblijfplaatsen de lekkerste locale recepten naar Tong Tong opstuurden. Vervolgens door Lilian Duceile en Esther Polderman, die elk re cept stuk voor stuk uitprobeerden en op

Moesson Digitaal Tijdschriftenarchief

Tong Tong | 1965 | | pagina 18