sr*»
IN 52 WEKEN DE WERELD ROND
een snoep' reisje voor het hele gezin
S.E.S
s 3
>-
P
3
3'
5'
a
r*
o- a
X
E
3
1-4
p z
s
as
zr e-
£- a-
a
o
a
x
a
a
ÊT 3
S cr
-
W
a
^3 3
c O 2
c cd
*T> t-t
c/i
q/\
P
P
Qtq
cd
N
O
P
O-
D-
O
O
P
zr
o-
CD
5Ö
O
CS)
i-t
N
CD
c
P
p
P
P
n>
'~a
P
O
nT
O
N>
7T
c
O
•-t
CD
o-
n>
P
Crq
<yt
p-*
P
O
p
P
p
g Nj
o |1
£.Crq p_
O Cu nT
a p o
P
P
Cu
rt>
O-
n>
o
CD P
rt)
77 rr
3*
O
►n
P-
cd
P
zr
o
o
O
p
erg
rt>
s> rt)
d- P
s>
rt> o
rt>
N
O rt> P
P J2\
rt) .-j
c/i
c/> rt)
3
p oo "O
1" o£
o- 3
3
CD
cr
Cu
p
CD
P
P
Cu
•n
<3
CD
CS)
CS)
CD
CD
P
CD
CD
P
P
CD
CD
Cu
CD
P
P
CU
P i/> a>
3 3
ZT a>
to
m
50
tn
O
CS) CO
2%
zr p
p
co N
O
rt)
2.^
t'T? P a-
p rt>
S-P
rt)
P- rt)
rt) P
CD O
p 3
O-
rt>
CfQ
p
CfQ rn
o cd
cr p
2 N
o i-o
P O
n 3
cr
o
u CO
O m
p p
o- 3
p-
o
p
a*
rD
■2
2 2
ZT
rt> rt)
p CO
C/)
p-1^
p
p
CL
rt)
to
tn
Z
O
m
tn
Z
3
a- e.
p
3 lYr"\
CfQ
co rt)
f-t
P rt>
CO
p
cu
rt>
rt> pj
►n ZT
Q
P-
p
3
p
a
a
p
t-t
ZT
rt>
P
<5 ><5 P
o
N) CN
4^
r. rt)
CfQ O
rt> CTQ
P Cjq
CTQ "Tj
id Ci- rt>
'CfQ ft
-a N
oq rc
T3
T3
O
O
03
O
z
5d
m
Z
C/r
C
t-1
tn
tn
C/)
Dat klinkt veelbelovend, vindt U niet Tong
Tong abonné en U, mevrouw, U bent dege
ne, die man en kinderen kan meenemen op
deze "droom"reis naar verre, vreemde lan
den. U kunt hen laten kennis maken met
exotische geuren en smaken, U kunt hen
laten proeven hoe men op Hawaii' de vis
bereidt, wat men in Noorwegen bij de thee
serveert, wat men in de Filippijnen onder
"Adobo van varkensvlees" verstaat en wat
men in Marokko bij de pisang-gorèng doet
om die extra-lekker te maken.
Gesterkt door "Sukiyaki" uit Japan reist
U verder om te gnieten van "Kerrie-kip
garni" uit Nigeria met als toetje een co-
coanut pudding van Hawaii.
Heimwee naar huis? Dan eet U maar eens
lekker "Kembang tahoe Belanda" of rijst
met "Pastei djawa". Of voelt U meer voor
"Kruidmoes", een typisch recept uit Gel
derland?
U kunt het allemaal zelf bepalen. Vanuit
Uw cockpit (kookpit!) stuurt U Uw gezin
van Turkije naar Mexico; al naar gelang
Uw gemoedsstemming of het (druilerige)
weer wipt U over van het koude Engeland
naar het zonnige Curagao.
Afstand en tijd spelen geen rol, want U
16
hoeft voor déze "wereld"reis de deur niet
uit: U haalt gewoon de hele wereld bij
U in huis, want U bestelt:
DE TONG TONG KEUKENKALENDER 1966
Voor vele van onze lezers en lezeressen
is de keukenkalender een oude bekende,
want reeds tweemaal gaf Tong Tong een
dergelijke kalender uit met steeds weer
nieuwe recepten. De eerste keer, voor 1963,
bevatte de kalender bijna alleen maar In
dische recepten en was het geheel zo
samengesteld, dat men een goede indruk
kreeg van wat de Indische keuken aan ba
sisgerechten te bieden heeft. De tweede
Tong Tong Keukenkalender, voor 1964, gaf
recepten van "tjang en tjoetjoek", d.w.z.
naast bewerkelijke (wat namen de mensen
vroeger overal toch rustig de tijd voorl)
recepten van voor de eerste wereldoorlog,
van tjang dus, de wat vereenvoudigde ver
sie van haar tjoetjoek, wat ingrediënten en
tijd betreft, aangepast aan het (jachtige)
leven van vandaag.
En toen...ja, toen stond er natuurlijk ook
voor 1965 weer een kalender op stapel,
maar deze kalender, was wat samenstelling
betreft wat ingewikkelder dan de twee voor
gaande. Al lang bestond nl. het idee een
internationaal kookboek uit te geven van in
de loop der jaren door abonnees ingestuur
de recepten. Toen bleek, dat de keukenka
lenders algemeen in de smaak vielen, be
sloten wij beide ideën te combineren en
een internationale keukenkalender samen te
stellen. Maar naar onze smaak waren nog
niet voldoende landen vertegenwoordigd. En
liever dan voor U een kalender te maken
waar we zelf niet helemaal tevreden over
waren, besloten wij een jaar over te slaan,
zodat wij nog wat meer tijd hadden recep
ten te vergaren van landen, die nog niet
vertegenwoordigd waren en toch niet kon
den ontbreken.
En nu is het dan zover: countdown 109
83210 de
KEUKENKALENDER 1966 is gelanceerd!
Net als aan de dure ruimtevaartschepen
is ook aan deze kalender jarenlang in stilte
gewerkt door een groot aantal mensen.
Allereerst door verschillende Tong Tong
abonnees, die vanuit hun verblijfplaatsen
de lekkerste locale recepten naar Tong
Tong opstuurden. Vervolgens door Lilian
Duceile en Esther Polderman, die elk re
cept stuk voor stuk uitprobeerden en op